50 dkg haztartasi keksz
10 dkg porcukor
5 dkg kakao
10 dkg csokolade
20 dkg vaj
vaniliás cukor
3 dl tej
A kekszet darabosra torni
A csokit pici vizzel(1 teskanal) megoolvasztani
A vajat is felolvasztani, de, ne fozni
A kekszhez hozza keverni a cukrot,vaniliat,kakaot,a felolvasztott vajat,a szinten felolvasztott csokit es tejet...
Ha szaraznak tunik,akkor meg tejet adni hozza,amig egy jo suru masszat kapunk
Egy tortaformat kibelelni folpackal,ugy,hogy az oldalaira is keruljon
Bele kanalazni a formaba levegomentesre...jol lenyomkodni...utogetni az asztalhoz,hogy jo tomor legyen...a tetejet szepen lesimitani es hutobe tenni legalabb 3 orat...
Utana kiboritani egy kerek formara,ugy,hogy az alja keruljon felul...
Levenni a folpackot es kokusz reszelekkel megszorni...
A tortat csokival is be lehet vonni...feher csokival is...
A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kakaót és a tej felét. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a maradék tejet. Jól...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kekszet, a porcukrot, a kakaót, a vajat és a rumaromát tálba mérjük, majd apránként adagolva annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy összeálljon a massza. Diónyi golyókat formázunk belő...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűFinom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz