Teszta :
4 tojás
30 dkg cukor
1 pupos evokanal kakao
20 dkg liszt
10 evokanal viz
1 sütőpor
Krem :
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
4 tojás sárgája,
4 dl tej
4 evőkanál liszt
Tetejére :
4 tojas feherje
15 dkg porcukor
A tesztahoz a tojasokat szetvalasztom
A cukrot a tojassargakkal es a vizzzel habosra kavarom
A lisztbe keverem a sutoport,es azt is a tojasos masszahoz keverem,es hozza adom a kakaot is
A tojas feherjeket kemeny habba verem es beleforgatom ovatosan a keverekbe
Egy tepsit kizsirozok,lisztezem,es a tesztat belesimitom es elomelegitett sutobe, kozepes tuznel keszre sutom
A kremhez a tojasokat szetvalasztom,es a feherjeket hutobe teszem pici soval
A liszthez keverem a tojassargakat,es aprankent a tejet,es csomomentesre keverem
Ezt suru kremme fozom,alacsony tuzon es allando kekeveres mellett
Hulni teszem
A puha margarint habosra kavarom a porcukorral,es a vaniliaval,es aprankent hozzakeverem a kihult masszat...en kezi mixerrel kevertem ki,igy szep sima lett
A kihult piskota tesztat kozepen viszintesen elvagtam,igy 2 lap lett belole
Az elso lapra simitottam a kremet,es ratettem a masodik lapot,es hutobe tettem
Ezalatt,goz folott kemeny habba vertem a tojasok feherjet,es a vege fele aprankent hozzaadtam a porcukrot
Jo kemeny es fenyes kell legyen
A hutobol kivettem a tesztat,es rasimitottam a megfozott tojashabot
Utana visszatettem a hutobe
Vizes kessel kell szeletelni
Csoki reszeleket is lehet tenni a tetejere...
Amíg sül a tészta a krémhez a tejszínt habosítani kezdjük. Ha már kicsit lazább, habosabb beleszórjuk a habfixálót és keményre verjük. A mascarponet egy keverőtálba szedjük, az olv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehetőleg előző nap beáztatjuk a rumba a mazsolát és megdaráljuk a diót. A piskóta elkészítéséhez a tojások fehérjét a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzákeverjük a sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom és egy tepsibe teszem. A krémhez a 3 cs vanília pudingot a 9 dl tejjel megfőzzük (cukor nélkül) és lehűtjük. A 25 dkg margarint a 25 dkg porcuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgájákat keverjük habosra 3 evőkanál kristálycukorral. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a maradék cukorral, majd fokozatosan keverjük a tojássárgájás masszához. Ad...
Elkészítési idő: 75perc Nehézség: Könnyű