1/2 kg liszt
200 gr zsir
1 tojas
1 kis doboz tejfol
pici so
5 evokanal cukor
1 tasak sutopor
2 kg alma
fahej
4 evokanal griz(buzadara)
Osszegyurom a hozzavalokat:liszt,tojas,so,zsir,tejfol
Ha kemenynek talaljuk akkor keves tejet adunk hozza
Hutoszekrenybe tesszul legalabb egy fel orara
Az almat megmossuk,a maghazat kivesszuk es vekony szeletekre vagjuk...en az alma hejat rajta hagytam...cukrot izles szerint...
Foni tesszuk egy kis vizzel es a cukorral,a vege fele bele hintjuk a grizet(buzadarat)
Amikor puha hozza tesszuk a fahejat
Langyosra hutjuk
A tesztat 2 reszre osztjuk
Az egyik reszet kinyujtjuk tepsi nagysagura,es a tepsibe helyezzuk
Rea kenjuk a parolt almat es a masodik lappal beboritjuk
Villaval megszurkaljuk
Kozepes tuznel sutjuk
Nem kell nagyon megsutni
Meg melegen meghintjuk porcukorral
A sütőporral elkevert lisztbe a hideg vajat egy almareszelőn belereszeljük ( így nagyon könnyű eldolgozni ) majd elmorzsoljuk. A kétféle cukrot összekeverjük a levendulával, a resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd fél órán át hűtőben pihentetjük. Közben felverjük a tojásfehérjét és belekeverjük a kóku...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk, beletesszük a sót, a margarint és a cukor, majd takarékra állítva a lisztet folytonosan keverve belerakjuk. Amikor már összeállt, levesszük a tűzről, és hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből 1 dl-t félre teszünk, a többit elkezdjük forralni. Közben a 4 tojássárgáját a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a pudingport, és apránként az 1 dl tejet, és az egészet csomó...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes