1 kg halfile (fagyasztott)
3 tojas
liszt
zsemlemorzsa
so,feherbors
olaj a kisuteshez
A halfilet kiolvasztottam
Minden szeletet kettobe vagtam
Papirszalvetaval leitattam rola a vizet
Soztam, borsoztam
A lisztet osszekevertem a zsemlemorzsaval....fele-fele arányban
A tojasokat egy villaval felvertem
Elore a lisztes morzsaba forgattam, utana, tojasba, es meg egyszer a lisztes morzsaba
Egy serpenyoben az olajat felmelegitettem....ne legyen tul forro, mert akkor a kulseje hamar megég, es kisutottem
Egy talban papirszalvetat tettem, es erre szedtem ki a halszeleteket...
Tort krumplival talaltam, es majonezes,tejfolos,zuzott fokhagymas martassal...
A martas lemaradt a keprol, mert elfogyott a fotozas elott...
A bőrös halfilék fél órát érlelődtek a finom páclében, mialatt a köretet is előkészítettem. 3-3 perc grillezés kellett a lazacszeletek mindkét oldalának, míg a megtisztított, a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megvásárolt friss lazacfilét előbb pikkelyezzük le, ezután alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre a hal törzsének szélességével. Tegyük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön szépen ropogósra kisütjük. A zsírját megőrizzük, mert szükség lesz rá. Mire kisült a szalonna, addigr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÉs még lehet variálni, kiegészíteni hagymával, chilivel, tejszínnel, fehérborral, stb., amihez épp kedvünk van. Először is felteszem a vizet forrni és al dente-re kifőzöm a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes