menu

Családireceptkönyv.hu

ROMÁN MITITEI-MICS-ROSTON SŰLT HÚSKOLBÁSZKÁK


Írta:

Elk. idő: 2 ora
Adag: 10 főre
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1/2 kg serteshus
1/2 kg marhahus
3 teáskanál csombor
3 dkg so
fokhagyma,ízlés szerint
1 teáskanál szódabikarbóna
húslé ( (minden 1 kg húshoz, 500 gr)
őrölt feketebors ((ízlés szerint)

Elkészítés:


A húsokat legalább 2-3-szor ledaráljuk, hogy pasztaszerű anyag legyen. Hozzáadjuk a fűszereket és a húslevet. Legalább 24 órát a hűtőszekrényben hagyjuk érlelődni.
Vizes kézzel hosszú, kolbász alakú hengerekre formázzuk. (Kolbásztöltővel is kézíthetjük).
Szenes grillen, vagy kevés zsíradékon megsütjük...
Mustárral, reszelt tormával,ketchuppal, tálalni...ki mivel szereti...

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipikus román étel, melynek elkészítése zónáról zónára más. Tehát itt is érvényes az Ahány ház, annyi szokás közmondás.
Romániában szinte minden üzletben található készen megformázva. Nekünk csak az a feladatunk, hogy megsüssük. Általában roston sütik, de grill hiányában készülhet egy serpenyőben is. Persze az igazi füstös ízt a szénen sütött változatban találhatjuk meg.
Az aki maga akarja elkészíteni az alapot rengeteg recept áll a rendelkezésére. Kicsit macerás, de megéri...

ROMÁN MITITEI-MICS-ROSTON SŰLT HÚSKOLBÁSZKÁK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Lecsós rakott krumpli
Lecsós rakott krumpli

1. A burgonyát megtisztítjuk, és nyersen karikákra vágjuk. 2. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, és szintén karikára vágjuk. 3. A paprikát felcsíkozzuk, a paradicsomot felszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tökös tócsni
Tökös tócsni

A hozzávalókat összekeverjük, forró olajban kisütjük, majd tejföllel tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött káposzta recept
Töltött káposzta recept

1. Legelőször főzd meg félig a rizst. Ehhez kb. másfélszeres mennyiségű vízben tedd fel lassú tűzön, fedő alatt főni, amíg minden leve el nem fő, kb. 8-10 percig. 50 dkg húshoz...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal

Elkészítése: A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk