menu

Családireceptkönyv.hu

SERTÉSKARAJ RÓMAI TÁLBAN


Írta:

Elk. idő: 2 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


sertéskaraj
zúzott fokhagyma
őrölt bors
Piros Arany
1 kg krumpli
2 szál sárgarépa
1 fej hagyma
olaj

tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:


A hust kiklopfoltam,borsoztam,zuzott fokhagymaval bedorzsoltem, es megkentem Piros arannyal
Nem soztam , mert a Piros arany eleg sos.
Alufoliaval letakarteam es hagytam kb. 3 orat a hutoben.
A krumplit hasabokra vagtam, a sargarepat szeleteltem, a hagymat csikokra vagtam.
Az egeszet egy talba tettem, soztam,borsoztam, keves vegetat is tettem hozza, es keves olajjal jol osszekevertem.
A romai talat beaztattam, kb. 2 orat.
Beleraktam a krumplis masszat, ratettem a husszeleteket, es ratettem a romai tal felso reszet.
Hideg sutobe raktam, es utana gyujtottam meg a langot, kozepesnsel kicsit nagyobbra.
Amikor a hus megpuhult, akkor kiszedtem egy talba.
A tejfolt a reszelt sajttal osszekevertem, ratettem a krumplis masszara, es ovatosan osszeraztam,hogy a tejfolos sajt a krumplit mindenhol erje.
Utana visszatettem a husokat a tejfolos krumplira es fedo nelkul addig sutottem, ameddig a sajt megolvadt.

Trükkök, tippek, praktikák:


A római tál

Agyagedényt már igen régóta használ az emberiség az ételek elkészítésére és tárolására. Gondoljunk csak bele: egy-egy ásatáson a csontok mellett mindig előkerül a kor eszközeinek maradványa, azaz néhány agyagcserép. Az együtt töltött időt jellemzi, hogy közel tízezer éves edénytöredékere bukkantak Oroszországban, és Japánban is hasonlóan régi darabok kerültek elő. De ha csak saját iskolai emlékeinkre hagyatkozunk, akkor is két-háromezer évet utazhatunk az emberiség és az agyagcserép történetében: az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak is agyagedényekben tároltak, szállítottak és főztek.

Az ipari forradalom és a technika mérhetetlen fejlődése ellenére, a régmúlttól az emberiséggel tartó agyagedény megmaradt. Ma már ugyan csak 1-1 példánnyal bírnak a háztartások, mégis vannak olyan ételek, amelyekhez kifejezetten ezekre az edényekre van szükség.

SERTÉSKARAJ RÓMAI TÁLBAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Fasírt másként
Fasírt másként

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Fasirt
Fasirt

• Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát. • Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is. • A szikkad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Apró torma füstölt húsokkal és rizzsel
Apró torma füstölt húsokkal és rizzsel

A torma leveleket lehúzgálom a száráról, jól lemosom, és felrakom bő vízben kiabárolom, amikor jó puha le öntöm róla a vizet, és a keserű ízétől jól ki mosom majd hideg sós vízben...

Elkészítési idő: 30-perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar LASAGNE
LASAGNE

Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon.Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is le...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk