1/2 kg.szilva
1 kg krumpli
liszt
1 tojas
1/2 dl olaj
zsemlemorzsa
orolt fahej
porcukor
A szilvat megmosom,kimagozom
A krumplit megfozom es krumpli torovel osszetorom
Hozza adom a tojast,sot,olajat es lisztet amennyit felvesz....ne legyen kemeny a massza
Egy kanalnyit kiveszek a masszabol gombocca formalom majd ellapitom es egy fel szilvat a kozepere teszek majd gombocca formazom
Vizet forralok es kifozom a gombocokat,fel kell jojjenek a viz tetejere
Zsemlemorzsat piritok keves vajon vagy margarinon
A gombocokat bele forgatom
Fahejas porcukorral talalom...
A szilvasgomboc,klasszikus magyar etel.. mint a Vargabeles,Turosgomboc,Lekvaros derelye(baratfule)...
tészta--kinyújtom+bacon+sajt+csirke+fűszer+sajt a közepére+feltekerem--sütőbe.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük a vizet melegedni sóval és némi olajjal. A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A cukkinit is feldaraboljuk helyes kis kockákra. Egy nagyobbacska serpenyőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa spagettit főzzük. sós vízben a gombát apróra vágjuk és a darált hússal olajon és kevés vízzel összefőzzük...fűszerezzük majd hozzáadjuk a milánói port és felöntjük 2 dl vízzel e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit alaposan megtisztítjuk, a két végét levágjuk. Héjastól a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk. A megpirult szalonnákat ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű