1 db virágcserép ( főzés előtt jól beáztatva, nehogy elrepedjen)
1 db nyeles magas oldalú serpenyő
4 db felső csirkecomb
4 karika szalámi
4 szál új hagyma
1 db kaliforniai paprika
4-6 db gomba
4-6 rózsa brokkoli
4-6 szelet padlizsán
1 kis maréknyi zöldbab (mirelit), zöldborsó vagy ami van otthon
4-6 db krumpli
1 dl száraz fehér bor
3 dl húsleves (kockából is jó)
Só nem kell bele, mert a szalámi és a húsleves eléggé fűszeres. Esetleg utólag.
A csirkecombokat kicsontozom, kockára vágom.
Szalámit szintén összedarabolom.
Az új hagymát vékonyra karikázom, a kaliforniai paprikát hajszálnyira hosszában feldarabolom.
Zöldségeket megtisztítom, feldarabolom saját ízlésemnek megfelelően.
Elkészítés:
A fém serpenyőbe öntök egy nagyon kevés olajat, arra teszem a szalámit. A piros zsír megjelenésekor ráteszem a csirkecombokat és a hagymát, egy kicsit később a paprikát. A húst csak kifehérítem, nem sütöm készre.
Közben a cserepet magam elé veszem és elkezdem tölteni. Először a gombát, utána a cserép feléig a többi zöldséget.
Most jön a serpenyőből az összes hús, kolbász stb.
Folytathatom zöldséggel, de az összedarabolt krumplinak is helyet kell hagyni. Az kerül a megrakott cserép tetejére.
Most jön a „varázslat”. A serpenyőt ráteszem a cserép szájára és átfordítom a cserepet a serpenyőbe úgy, hogy a nyitott fele legyen alul. Tehát a krumpli került az aljára.
Felteszem a tűzre és a cserép tetején lévő lyukon keresztül beleöntöm az 1 dl száraz fehér bort. Ez átfolyik a cserép tartalmán, s kellemes ízt ad neki. A 3 dl húslevest legalább kettőbe véve öntöm bele.
Az alján ki fog jönni a folyadék, de nem baj, a magas oldalú serpenyő felfogja.
Forrástól számított 45-50 perc alatt elkészül. Ha nagyon gőzöl, mint a vulkán, egy csészével szabályozható a gőz mennyisége. Ha kész, pár percig pihentetem, s egy száraz konyharuhával leemelem a cserepet. Az egész benne marad a fém serpenyőben.
A sonkát felkockázzuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a lecsöpögtetett, kicsavart káposztát hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk. A csirkemelleket hosszában fé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk letöröljük, majd felszúrjuk egy éles késsel, és ebbe töltünk kb. 4-5 db gesztenyét. Sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 db szalonnába beletekerjük a csirkemelle...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajon hirtelen megsütjük, majd ezt félretesszük. A maradék vajon az összevágott újhagymát m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A csirkemellet harmonika szerűen bevagdossuk, kiterítjük és óvatosan kiklopfoljuk ,hogy egy nagy vékony szeletet kapjunk. Befűszerezzük, (só, bors , fokhagyma granulá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű