menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű túrós lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 x 25 cm-es tepsihez:

45-50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl (450 g)
10 dkg puha vaj
8 db tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor vagy nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez: vaj
a tálaláshoz: baracklekvár, porcukor

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra melegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük.
A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges levegő távozzon a tésztából. A lepényt 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd a sütőből kivéve összeesik.
Forrón szeleteljük, de kihűtve is tálalhatjuk; kínálhatunk hozzá baracklekvárt is.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztába nem kell sütőpor. Tovább gazdagíthatjuk mazsolával is.

Egyszerű túrós lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vattasüti (Rupáner)
Vattasüti (Rupáner)

1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük. 2. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, majd 180 fokon alul-felül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Salzburgi galuska
Salzburgi galuska

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejet a vaníliás cukorral és a vajjal felforraljuk, tűzálló tálba öntjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval és 2 evőkanál c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-diós süti
Meggyes-diós süti

A tojásokat a cukorral felvertem, az étolajat hozzáadtam. Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat, majd hozzákevertem a felvert tojásokhoz. A m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Reszelt meggyes pite
Reszelt meggyes pite

A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval, fontos hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vajnak ne legyen ideje átmelegedni. Nem kell "agyon" gyúrni, elég ha éppen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk