25 x 25 cm-es tepsihez:
45-50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl (450 g)
10 dkg puha vaj
8 db tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor vagy nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez: vaj
a tálaláshoz: baracklekvár, porcukor
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük.
A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges levegő távozzon a tésztából. A lepényt 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd a sütőből kivéve összeesik.
Forrón szeleteljük, de kihűtve is tálalhatjuk; kínálhatunk hozzá baracklekvárt is.
A tésztába nem kell sütőpor. Tovább gazdagíthatjuk mazsolával is.
1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük. 2. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, majd 180 fokon alul-felül...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejet a vaníliás cukorral és a vajjal felforraljuk, tűzálló tálba öntjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval és 2 evőkanál c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral felvertem, az étolajat hozzáadtam. Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat, majd hozzákevertem a felvert tojásokhoz. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval, fontos hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vajnak ne legyen ideje átmelegedni. Nem kell "agyon" gyúrni, elég ha éppen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű