1 kg apróra vágott vegyes aszalt gyümölcs (tetszőleges gyümölcsöket használhatunk)
5 dl gyümölcslé (tetszés szerint)
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor (vagy 2 teáskanál szódabikarbóna)
Öntsük az aszalt gyümölcsöket egy nagyobb tálba. Öntsük rá gyümölcslevet, keverjük jó alaposan össze. Majd keverjük hozzá lisztet és a sütőport (szódabikarbónát). Kikent formába simítjuk a tésztát és közép meleg (170-180 fok) sütőben készre sütjük.
Önmagában vagy lekvárt mellé adva is tálalhatjuk.
A lisztet a cukorral tejel simára keverni majd feltenni főni ha jól besűrűsödött mehet bele a vaj majd a kókusz. Ezt ketté kell választani és ízlés szerint ízesíteni Egy sütő pap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe beletesszük a zsírt, a sütőport, a porcukrot, a diót, a tojás sárgáját, és az egészet összemorzsoljuk. Amennyiben szükséges, tejföllel, vagy tejjel lágyíthatjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírozott, lisztezett tepsibe (22x36 cm) öntjük és 180 °C-on megsütjük. Ha kihűlt, felkockázzuk és előbb csokimázba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű