menu

Családireceptkönyv.hu

Hólabda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához kb. 35-40 darabhoz:
8 tojás
25-30 dkg porcukor
9 kanál forró víz,
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
4 dl tej
2 púpos evőkanál liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum vagy rumaroma

Hempergetéshez:
10-12 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverem óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott, lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütöm.
A megsült tésztát kiborítom egy fa táblára vagy rácsra.
Majd a tepsit egy papírtörlővel áttörlöm, ismét bevajazom enyhén és meghintem liszttel, majd a tésztamassza második felét is beleegyengetem a tepsibe és ugyanúgy megsütöm, mint az előzőt.
Amikor mindkét adag tészta megsült, egy kb 4,5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom, és addig hűlni hagyom, míg elkészül a krém.
A krémhez a tejet simára keverem a liszttel és alacsony lángon sűrű krémmé főzöm - majd hideg vízre állítva a lábast, folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt teljesen kihűtöm!
A puha vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal habosra keverem, és ha teljesen kihűlt a tejes-lisztes főzött krém, akkor hozzáadom a vajkrémhez és habosra kikavarom.
A kakaós piskóta korongokból kettőt összeragasztok a krémmel, körbe is kenem és a tetejét is, majd kókuszreszelékbe meghempergetem.
Tálalásig hűvös helyen (vagy hűtőben) tárolom!

Hólabda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Vaniliás koszorú
Vaniliás koszorú

A lisztet a szódaporral elkeverjük, hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vaníliát és a tojások sárgáját és tejjel, vagy tejföllel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Epres rolád
Epres rolád

Igazából minden a piskótán múlik, ha az sikerül, nem tudod elrontani. Először is készítsük el a piskótatésztát. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk külön. A sárgáját a kristál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézes "mese" keksz
Mézes "mese" keksz

A vajat, cukrot, mézet jól összekeverjük. Hozzáadjuk az őrölt fűszereket. A liszthez szitáljuk a szódabikarbónát, hozzáadjuk a csipet sót, hozzáadjuk a vajas keverékhez,és összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Töltött pogácsa
Töltött pogácsa

A lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom . 1 óra pihenés után vékonyra nyújtom, megkenem tejföllel, felét megszórom apróra vágott sonkával, res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk