(mérce = 1 bögre 2,5 dl):
1 bögre tej
2/3 bögre cukor
7 g (1 zacskó) szárított élesztő
10 dkg puha vaj
2 nagy tojás
1 tk citromhéj
1/2 teáskanál só
4 1/4 bögre liszt
A töltelékhez:
50 dkg fagyasztott málna
1/3 bögre porcukor
4 ek kukoricakeményítő
A mázhoz:
1 bögre porcukor
1 ek citromlé
1 dl tejszín
A tészta hozzávalóit kidagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni.
A fagyos málnát elkeverjük a percukorral és a keményítővel.
Kinyújtjuk a tésztát, és egyenletesen rászórjuk a málnát. Feltekerjük a tésztát, és 3-4 centi vastag szeleteket vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, szorosan egymás mellé, majd 170 fokon megsütjük.
A porcukrot elkeverjük a citromlével és a tejszínnel, majd 30 másodperc alatt megmelegítjük a mikróban 750 watton.
Ezzel a mázzal locsoljuk meg a kész csigákat még a tepsiben.
Langyosan, vagy hidegen a legfinomabb.
Összekeverni, ecetet a végén tesszem a masszába. Vizes kézzel gombócolunk és fórró olajban kisütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a tejet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűSmíchejte žloutky, vejce a cukr a zalijte vše ohřátým mlékem, přidejte rozdrcené droždí a rozpuštěné máslo. Důkladně promíchejte a nechte na noc kynout při pokojové teplotě. Na dr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajas leveles tészta: 1.Szitáljuk össze a lisztet és a sót egy nagy keverőtálba, majd tegyük hűtőbe egy pár percre. (A hűtés abban segít, hogy később jó minőségű leveles tésztát g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű