menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsinta torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a palacsintához:
4 dl liszt
4 dl tej
4 db tojás (közepes)
1-2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
csipet só
olaj a sütéshez

Töltelék hozzávalói:
25 dkg mascarpone
3-4 ek mogyorókrém
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl habtejszín (vagy hulala)
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára. (egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni)

A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát, kisebb lángon süssük szép pirosra.

A mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel.

A habtejszínt (vagy hulalát) verjük fel kemény habbá.

Helyezzük a tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint kenjük meg a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután helyezzünk rá a következő palacsintát, majd kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, még az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül.

A maradék mogyorókrémet, keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, majd azzal kenjük meg a palacsintatorta tetejét.

A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd kevergetve hűtsük ki. Ezután ízlés szerint csorgassuk a torta tetejére.

Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az elkészült palacsintatortát betesszük a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben lehet szeletelni.

Palacsinta torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tamás
Házi Raffaello golyók
Házi Raffaello golyók

Elkészítés: A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűlve belekeverjük a 15 dkg kókuszreszeléket, és beledolgozzuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Karamellás muffin
Karamellás muffin

1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. 2. A karamellás muffin krémjéhez szükséges tej nagy részét feltesszük melegíteni egy lábasban, a maradék tejjel és a cukorral összekeverjük a pu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hangyaboj
Hangyaboj

A tojássárgáját a cukorral meg a margarinnal habosra keverem, majd hozzáadjuk a lisztet sütőport és a rumot. végül a tojásfehérjét kemény habbá verjük és finoman hozzákeverjük. V...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zuppa Inglese
Zuppa Inglese

Igen egyszerű elkészíteni. Főzzünk fél liter vaníliás cukrászkrémet. Egyharmadába keverjünk bele fél- vagy akár egy egész tábla vízgőzön lassan megolvasztott keserűcsokoládét. Béle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk