krumpli,
liszt,
só,
hagyma,
olaj
A krumplit meghámozzuk, majd enyhén sós vízbe feltesszük főni. Mikor megfőtt, anélkül, hogy leöntenénk róla a vizet, összetörjük, majd visszatéve a tűzre, annyi lisztet dolgozunk fakanállal bele, hogy jó kemény masszát kapjunk.
Folyamatosan dolgozni kell a fakanállal, véletlen se égjen oda, és apránként dolgozzuk a lisztet, nehogy csomós legyen. A vöröshagymát bő olajban megfonnyasztjuk, majd kanalunkat ebbe mártva, a masszából “szilvákat” formálunk, és serpenyőben megpirítjuk mindkét felét.
Akár önmagában tejföllel, vagy pörkölt mellé köretnek is kitűnő.
A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított pap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, félig megfőzzük, és szeletekre vágjuk. Felét egy tepsi aljára leterítjük, megsózzuk. Rámorzsoljuk a darált húst, kevés olajjal meglocsoljuk, só...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szárzellert vékonyan felszeleteljük, a répát meghámozzuk, durvára reszeljük. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált pulykamellet összekeverjük 3 dkg Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett panírmorzsával, 1 tojással, a fűszerekkel, a reszelt fokhagymával és vöröshagymával. Egy nagyobb vágód...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű