50 dkg fejes káposzta
3 tojás
5 evőkanál tejföl
3 evőkanál majonéz
6 evőkanál finomliszt
1 teáskanál só
2 teáskanál sütőpor
50 gramm kapor
2 teáskanál szezámmag
10 gramm vaj
Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kapunk. Adjuk a tojáshoz a tejfölt, a majonézt, a lisztet és a sütőport. Alaposan gyúrjuk tésztává. A sütőformát kenjük ki vajjal, és tegyük bele a káposztát. A formában lévő káposztára öntsük rá a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal. A sütőt melegítsük fel 180 fokra, majd ha elérte ezt a hőmérsékletet, tegyük bele a pirogot és süssük körülbelül 30 percig. Amikor a teteje aranybarnára sült, vegyük ki. Ez a fiatal káposztával töltött pirog egyszerűen szenzációs! Elég összekeverni a káposztát a kaporral, ráönteni a tésztát és megsütni a sütőben.
https://ketkes.com/mindossze-friss-kaposzta-harom-tojas-es-egy-csokor-zoldsegzoldje-30-perc-es-kesz-finom-nyari-etel/
Egy serpenyőben készítsd el a húsragut. Keverd össze a darált húst a fokhagymával. Forrósítsd fel a zsírt, és gyakori kavargatás mellett pirítsd morzsalékosra a húst, majd öntsd fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 20-30 perc alatt, kevés vízzel, csipetnyi őrölt köménnyel és 2-3 babérlevéllel majdnem puhára párolom a káposztát. 2. Amíg fő a káposzta, az aprított hagymát olajon üveges...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kerek lapot nyújtunk belőle és kibéleljük vele a vajjal kikent piteformát. A tejfölt, a tejet, a tojást és a sót kikeverjük és az egészet beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit sós vízben félig megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A paradicsomot is vékonyan felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk. Felváltva tesszük bele a krumpl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű