menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás lepény sajttal, bacon szalonnával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag mélyhűtött levele
4 db közepes vöröshagyma
10 dkg bacon
4 db tojás
10 dkg sajt
4 evőkanál tej
2 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt

bors

Elkészítés:


A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a felaprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, felengedjük 2 dl vízzel, majd fedő alatt 15 percig főzzük.
A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk. A megpárolódott hagymát liszttel megszórjuk, a levét elpárologtatjuk. A tojásokat a tejjel felverjük, és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy tepsit úgy, hogy a másik felét rá tudjuk hajtani. Az aljára tesszük a hagymát, rá a kiolvasztott szalonnát, majd beleöntjük a sajttal elkevert tojást. A tészta másik felét ráhajtjuk a töltelékre, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Hűlés után kockákra vágva tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hagymás lepény sajttal, bacon szalonnával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Panka
Panka

Gombóctésztát készítünk: a krumplit megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, összetörjük. Kihűlés után liszttel összegyúrjuk, 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar LISZTEK AZ IR ÉTRENDBEN
LISZTEK AZ IR ÉTRENDBEN

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés császármorzsa
Bögrés császármorzsa

Lágy masszát kell kapni, 15 percet állni kell hagyni! Mazsolát lehet bele tenni! 10 dkg vajon sütjük fedő alatt!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Natália
Palancsinta tésztás csirke comb
Palancsinta tésztás csirke comb

A combokat olajozni es füszerezni kell Majd az előre felmelegített olajos tepsibe bele önteni az össze mixerelt hozzávalókat, (állaga olyan legyen mint a palacsinta tészta)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk