2 fejes saláta
25 dkg hámozott főtt burgonya
10 dkg kovászos uborka
10 dkg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
2 főtt tojás
3 ek majonéz
2 dl 12 % tejföl
mustár
citromlé ízlés szerint
1 cs. petrezselyem zöld
A megmosott, jól lecsurgatott fejes saláta külső levelét elrakjuk díszítésnek.
A többi hozzávalót metéltnek összevágjuk, paradicsomot félbevágjuk, és kockára.
A majonézből, és a tejfölből tartármártást készítünk, musttárral, citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
A zöldségekkel összekeverjük, letakarva hűtőbe tesszük
A sajtot vékony karikákra szeleteljük, és a paradicsomot is ugyan olyan szélesre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd papír törlővel le itatjuk a paradicsom le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avokádót pépesítjük, ízesítjük sóval, citromlével, szétnyomott fokhagymával. A több zöldséget kockára vágjuk, és összekeverjük az avokádó krémmel. Minél színesebb, annál job
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát megtisztítjuk, 3 centiméternyi zöldjét rajta hagyjuk, majd nagyon vékonyra szeleteljük. Gyengén megsózzuk, fél óráig állni hagyjuk. Ezután összekeverjük a joghurtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ecetes tormát lecsepegtetjük, és kicsit meg is nyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön belőle. Ezután kikeverjük a vajjal, a kihűlt besamelmártással, sóval és a citromlével, rövid idő...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz