menu

Családireceptkönyv.hu

Párolt zöldségek tört krumpli keverékével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg krumpli
Kb. 50 dkg éppen kéznél lévő zöldség, pl:
10 dkg sárgarépa
10 dkg karfiol
1 kisebb karalábé
2 szál zöldspárga
10 dkg kelkáposzta
10 dkg spenót

meg még:
1 nagy csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb lilahagyma
1 fél darab póréhagyma
3 evőkanál étolaj
2 dkg vaj
Só, bors

Elkészítés:


A krumplit megpucoljuk és nagyobb darabokra vágva sós vízben puhára főzzük. Félretesszük egy tálba.
A zöldségeket a krumpli forró főzővizében ressre (tehát nem teljesen puhára) főzzük. Mivel a különböző fajta zöldségeknek nem azonos a főzési ideje, fontos, hogy megfelelő sorrendben dobáljuk be egymás után őket: ha az általam javasolt zöldségféléket használjátok, akkor először a karikára vágott sárgarépát és a kis rózsáira szedett karfiolt, 2 perccel később a kockára vágott karalábét, 1 perc múlva a kis darabokra vágott zöldspárgát, az utolsó 1 percben pedig a kisebb szeletekre aprított kelkáposztát, így nagyjából minden egyforma állagúra készül el.
Miközben főnek a zöldségek, egy krumplitörővel (vagy egy villával) a főtt krumplit összetörjük a tálban.
A kész zöldségeket leszűrjük és a krumplihoz adjuk.
Hozzáadjuk a friss spenótleveleket és a durvára aprított petrezselymet is.
Sóval, borssal ízesítjük és az egészet jól összeforgatjuk.
Egy sütőbe tehető serpenyőt felforrósítunk, hozzáadjuk az olajat, vajat és megpucolt fokhagymagerezdeket. Beleszórjuk a vékony szeletekre vágott lilahagymát és pórét, majd az egészet 2-3 perc alatt puhára pároljuk. Erre az alapra borítjuk rá az összeforgatott krumplis-zöldséges keveréket és egy fakanállal teljesen belelapítjuk a serpenyőben, mint egy tortillát. Közepes lángon pirítani kezdjük és 2 percenkét kis darabonként átforgatjuk, hogy az alsó pirult részek felülre kerüljenek. Minden átforgatás után újra belelapítjuk a keveréket a serpenyőbe.
4-5 pirítási fázis után a szépen ismét ellapogatott krumpis keveréket serpenyőstül forró sütőbe dobjuk és grill fokozaton addig pirítjuk, míg a teteje is szép pirosra sül.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk egy vágódeszkára vagy nagyobb tányérra és melegen megesszük magában vagy egy jó kis sült hús köreteként.

Párolt zöldségek tört krumpli keverékével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar ISTENI ZÖLDSÉGES RAKOTT HÚS
ISTENI ZÖLDSÉGES RAKOTT HÚS

A megpucolt és gerezdekre vágott burgonyát elhelyezem az olívaolajjal meglocsolt kerámia tálba. Kiveszem a tányérból a már olívaolajban bepácolt hússzeleteket. Ennek megmaradt pácá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkolifasírt pirított magvakkal
Brokkolifasírt pirított magvakkal

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A különböző magvakat száraz serpenyőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sós pite - Quiche Lorraine
Sós pite - Quiche Lorraine

A francia klasszikus, a Quiche Lorraine Aki inkább a sós pitéket kedveli, azoknak ajánlom ezt a gazdagon krémes, füstösen illatozó változatot. Egy könnyű olaj-ecet öntetes salát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Rakott túrós kifli
Rakott túrós kifli

A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, 1 citrom reszelt héjával és a 2 tojás sárgájával alaposan összedolgozzuk. Maz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk