Hozzávalók
5 darabra
500 g búzaliszt (BL55)
10 g só
10 g porcukor
25 g élesztő (friss)
260 ml víz
Elkészítés
1
A kenyérsütőgép tartályába mérünk minden összetevőt, és bedagasztjuk a tésztát. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
2
Ezután, ha a tészta jól összeállt - kb 50 perc -, megszakítjuk a programot, a tésztát elosztjuk annyi darabra, ahány szendvicskenyér készül, majd kigömbölyítjük mindet.
3
Végül szivar alakúra formázzuk őket, szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket. Ha szükséges, inkább süssük több lemezen, de ne tegyük túl közel őket egymáshoz, mert össze fognak sülni!
4
40-50 C-on, gőzös kelesztőben kétszeresére kelesztjük a kenyereket - ez a fázis is eltarthat akár 50 percig. A jó kelesztés nagyon fontos! Majd alaposan lekenjük őket vízzel. Tipp! Ízlés szerint a kenés után megszórjuk szezámmaggal, napraforgómaggal.
5
Végül 220 C-on, előmelegített sütőben - légkeverés nélkül - világosbarnára sütjük őket kb 10-15 perc alatt.
6
Mikor kivesszük őket a sütőből, azonnal, még egyszer lekenjük őket bőségesen hideg vízzel.
Leírás
Ez a szendvicskenyér nagyon könnyű, kiváló bármilyen szendvics készítéséhez.
http://aprosef.hu/szenrvicskenyer
A töltelékhez a darált diót fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd ízlés szerint cukrozott tejjel leforrázzuk. Ne legyen túl lágy a dió. A tésztához a lisztben a marga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk . Gyorsan dolgozunk ,a vaj lehetőleg ne olvadjon meg közben . Hozzáadjuk a tojást ,tejfölt ,és a sót...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összekeverjük és a tésztát összegyúrjuk. Hagyjuk kelni 1 órát. A tésztát 16 részre osztjuk. Golyókat formázunk. Hagyjuk kelni 30 percig. A süteményeket kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű