menu

Családireceptkönyv.hu

Isteni csirkeropogós recept


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
4 főre
A csirkeropogóshoz
50 dkg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg húsos szalonna (füstölt)
2.5 dkg vaj
4 evőkanál petrezselyemzöld
3 kis fej burgonya

feketebors (őrölt)
1 tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
15 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez
étolaj

Elkészítés:


Elkészítés
1
A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd ledaráljuk vagy nagy apróra összevágjuk.

2
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd finomra aprítjuk. A szalonna bőrét eltávolítjuk, a húsát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet is megmossuk, szárazra töröljük, majd felaprítjuk.

3
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a hagymákat és a szalonnát. Kb. 3 percig pirítjuk, míg a hagyma megpuhul, a szalonna megbarnul. Hozzáadjuk a csirkehúst és addig főzzük, míg teljesen átfő. Ekkor egy tálba tesszük, hagyjuk kicsit hűlni.

4
A burgonyát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk húsos keverékhez. Belekeverjük a petrezselymet is és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kóstoljuk meg, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk!

5
Ezután hozzákeverjük a tojást, majd ha szükséges, tehát nem áll össze a keverék, akkor zsemlemorzsát teszünk hozzá. Nekem 1 ek. zsemlemorzsa kellett.

6
Előkészítjük egy tálba a zsemlemorzsát, majd a masszából kis kroketteket vagy pogácsákat formázunk, amit a zsemlemorzsában megforgatunk.

7
Olajat hevítünk, majd ropogósra sütjük. Lehet bő olajban sütni, mint a rántott húst, de lehet kevés olajon pirítani is. Következőleg kipróbálom, de szerintem sütőben is meg lehet sütni.

8
Ízlés szerint kínálhatunk mellé sült vagy tört burgonyát, rizi-bizit vagy salátát. Jó étvágyat!

Isteni csirkeropogós recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Csirkecombok velesült körettel
Csirkecombok velesült körettel

A csirkecombokat kicsontozzuk, lebőrözzük és besózzuk. Apróra vágjuk a friss zöldfűszereket, majd mustárral, sóval és a fehér borssal együtt a margarinba keverjük. A burgonyát me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Édes savanyú húsdarabkák
Édes savanyú húsdarabkák

A csíkokra vágott húsfalatokat besózom-befűszerezem, majd pár órára vagy egy éjjelre hűtőbe teszem. Onnan kivéve édesburgonya liszttel / keményítővel beszórom és annyi vizet teszek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Hagymás-mustáros csirkecomb
Csirkecomb - Hagymás-mustáros csirkecomb

1. A tejfölt kiöntöm egy tálba, és jól elkeverem benne az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát, a mustárt, és az olajat. 2. A combokat egyenként lisztbe mártom, majd lerázom róla...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csirkemell - Csirkemell Wellington módra
Csirkemell - Csirkemell Wellington módra

1. A csirkemellfilét hosszában kettévágjuk, és jénai edénybe helyezzük. 2. Sózzuk, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütőben puhára pároljuk. 3. Az apróra vágott vöröshagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk