menu

Családireceptkönyv.hu

Baconos-sajtkrémes bucik


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•60dkg finomliszt
•2 tk. só
•3 ek. a bacon kisült zsírjából
•2 ek. burg. pehely (elhagyható)
•2 dl tej
•2 dl víz
•2,5dkg élesztő

Töltelék:

•15 dkg bacon
•2 dkg vaj
•2 dkg liszt
•2 dl tej
•reszelt sajt (füstölt, sima vegyesen)
•csipet só, bors

Elkészítés:


Először a bacont felcsíkoztam, majd lassú tűzön ropogósra sütöttem. Kivettem a zsírjából és félretettem hűlni.

A sajtmártáshoz megolvasztottam a vajat, beledobtam a lisztet és habzásig kevertem. felöntöttem a tejjel és állandó keverés mellett besűrítettem. Egy jó marék reszeltsajtot tettem bele. Pici sóval és borssal ízesítettem, ezt is félretettem hűlni.

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe készítettem és a 20 perces dagasztás programmal összeállítottam a tésztát. Kikapcsolt gépben (vagy kelesztőtálban) hagytam duplájára kelni.

Lisztezett felületre borítottam és 12 darabba vágtam. Megformáztam a bucikat, így.

Amikor megkeltek a mélyedésekbe tettem a sült szalonnából. Ha nagyon összekel a tészta, akkor az ujjunkkal vagy egy kanál nyelével bátran mélyítsük el!
A szalonnára tettem a sajtkrémből, majd beborítottam reszelt sajttal is.
Fél órát hagytam még kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 percig sütöttem.

Rácsra tettem hűlni.

Baconos-sajtkrémes bucik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrostáska
Túrostáska

A tésztát összeállítjuk, kelesztjük, kisodorjuk. Töltelékkel megkenjük, a széleit behajtogatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdolna
Zabpelyhes pogácsa
Zabpelyhes pogácsa

elkészítés Sajt kivételével az alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd 5 percet állni hagyjuk. Masszából evőkanál segítségével halmokat rakunk a sütőpapírral bélel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Habos-diós dupla csiga gluténmentesen
Habos-diós dupla csiga gluténmentesen

A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne, s a tészta összes hozzávalóival robotgép dagasztó karjával kidagasztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Legsikeresebb lángos
Legsikeresebb lángos

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk