•60dkg finomliszt
•2 tk. só
•3 ek. a bacon kisült zsírjából
•2 ek. burg. pehely (elhagyható)
•2 dl tej
•2 dl víz
•2,5dkg élesztő
Töltelék:
•15 dkg bacon
•2 dkg vaj
•2 dkg liszt
•2 dl tej
•reszelt sajt (füstölt, sima vegyesen)
•csipet só, bors
Először a bacont felcsíkoztam, majd lassú tűzön ropogósra sütöttem. Kivettem a zsírjából és félretettem hűlni.
A sajtmártáshoz megolvasztottam a vajat, beledobtam a lisztet és habzásig kevertem. felöntöttem a tejjel és állandó keverés mellett besűrítettem. Egy jó marék reszeltsajtot tettem bele. Pici sóval és borssal ízesítettem, ezt is félretettem hűlni.
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe készítettem és a 20 perces dagasztás programmal összeállítottam a tésztát. Kikapcsolt gépben (vagy kelesztőtálban) hagytam duplájára kelni.
Lisztezett felületre borítottam és 12 darabba vágtam. Megformáztam a bucikat, így.
Amikor megkeltek a mélyedésekbe tettem a sült szalonnából. Ha nagyon összekel a tészta, akkor az ujjunkkal vagy egy kanál nyelével bátran mélyítsük el!
A szalonnára tettem a sajtkrémből, majd beborítottam reszelt sajttal is.
Fél órát hagytam még kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 percig sütöttem.
Rácsra tettem hűlni.
A tésztát összeállítjuk, kelesztjük, kisodorjuk. Töltelékkel megkenjük, a széleit behajtogatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Sajt kivételével az alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd 5 percet állni hagyjuk. Masszából evőkanál segítségével halmokat rakunk a sütőpapírral bélel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne, s a tészta összes hozzávalóival robotgép dagasztó karjával kidagasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű