Csokoládé ganache
200 ml állati tejszín (30% zsírtartalommal)
200 g étcsokoládé apróra törve
A tejszínt forraljuk fel, majd keverjük simára benne a csokoládét. Ez a mennyiség elegendő a torta betöltésére, és a későbbi áthúzására is. Tehát, ha langyosra hűlt a ganache, akkor keverjünk 3-4 evőkanállal az apróra tört maradék piskótához, és kenjük meg vékonyan a két lapot. A maradékot csomagoljuk el és tegyük hűtőbe
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ennyi volt az előkészület. Most jön a lényeg. A vajat és a vaníliát kis lángon megolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szükséges lapokat már 1-2 nappal előtte is elkészíthetjük, majd kihűtve folpackba csomagoljuk. 1. linzer lap: Bekapcsoljuk a sütőt 180°-ra. Egy tortaformát kibélelünk egy ker...
Elkészítési idő: szinte egy nap Nehézség: Nehéz1. A datolyát a dióval/mandulával daráljuk le és nyomkodjuk egy csatos tortaforma aljába. Tegyük egy bő fél órára hűtőbe szilárdulni, de közben elkészíthetjük a krémet. 2. A túr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű