Tészta:
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1/2 sütőpor
1 dkg kakaó
2 tojás
1 cs vaníliás cukor
Krém:
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1/2 citrom leve
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
50 dkg túró
1,5 dl tejföl
10 g zselatin
1 dl víz
reszelt citromhéj
1 tábla tortabevonó csokoládé
Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kizsírozott, kilisztezett tortaformába. (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig. (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.
Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levet, majd alaposan keverjük ki.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen.
A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
ezzel nagyon lazán elkeverem és mehet a kivajazott és lisztezett formába...200 fokon megsütöm.. tűpróba, majd elzárom a gázt.. és a sütőbe hagyom kihűlni...kiveszem a formából, tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDOBOS KRÉM 1 Hozzávalók: 250 g vaj 120 g csokoládé 150 g porcukor 1 tojássárga Elkészítése: 250 g habosra kevert vajhoz hozzákeverünk 120 g puhított csokoládét. Belekeverün...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes10 tojast kette valasztottam a sargajat 10 evokanal cukorral feheredesig felvertem majd beleszitaltam 10 evokanal lisztet es egy csomag sutoport ( en tettem bele kb egy masfel tk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük habosra 12 dkg vajat, 2 bögre cukrot, 2 tojást, 2 t.k vanília aromát. Szitáljuk össze 1 bögre lisztet, ¾ bögre kakaóport és 1 t.k sütőpor. Adagoljunk felváltva tojásos mas...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes