50 dkg gesztenyemassza,
25 dkg darált keksz,
20 dkg margarin,
Babapiskóta
Krém:
9 dl tej,
3 vaníliapuding,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor
Tetejére: 3 dl tejszínhab
vagy 3dl Hulala
3 ek. p.cukor.
Az 50 dkg gesztenyét, a 25 dkg daráltkekszet, és a 20 dkg olvasztott rámát összegyúrom, és 1 centis lapot nyújtok.
A 9 dl tejjel megfőzöm a 3 vaníliáspudingot, (én tettem bele 1 van. cukrot, csak az íze miatt) és hűtöm közben néha keverek rajta.A 25 dkg rámát habosra keverem a 25 dkg p.cukorral, majd a kihűlt pudinggal jól összedolgozom.
A krémet ketté osztom, felét rákenem a gesztenyés lapra.A 1,5dl tejbe öntöm a rumot.
A babapiskótát a 1,5dl rumos tejbe megforgatom, (ne ázzon el) sorba ráteszem a krémre és rákenem a maradék pudingos krémet.
A 3 dl tejszínt kemény habbá verem és a végén adom hozzá a 3 kanál p.cukrot. Ha tejszínnel dolgozunk, adjunk hozzá 1 habfixálót.
Ha Hulalával dolgozunk, nem kell fixáló és szerintem cukor sem!A tejszínt rákenem a krémre, tetejére gesztenyét vagy csokit reszelek.
Kiadós, gyors, és finom!! 40 perc, és kész a süti.
Először készítettem és nem nyújtottam ki eléggé a gesztenyés masszát, ezért a krém is magasabb lett mint eredetileg . ja, és a babapiskóta is kimaradt véletlenül.???
Tortaformába is lehet készíteni. A gesztenyés alapot Folpack között könnyű nyújtani.
A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűezeket összedolgoztam, közepes tepsiben 4 lapot sütöttem. A pudingot felfőztem a cukros tejben, még melegen hozzáadtam a margarint, megtöltöttem a lapokat (tetszés szerinti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém 3 doboz krémes túró [3*25 dkg] 10 dkg vaniliàs porcukor Citromhéj Citromlé Ezeket jó habosra kikeverjük 250 ml habtejszint zselatinfixel keményre felverni és hozzàkevern...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesA lapok hozzávalóiból három lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű