menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés kocka meggyel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához:
6 db tojás
6 ek cukor (kristály)
5 evőkanál finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna


A krémhez
25 dkg gesztenyemassza
3 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
5 dkg cukor
3 dl habtejszín
1 ek zselatin
4 ek víz
50 dkg meggy
2 dl habtejszín (a tetejére)vagy Hulala

Elkészítés:



6 tojásból kakaós piskótát sütünk. A pudingot a cukorral sűrűre főzzük, hűtjük, de közben géppel megkeverjük, hogy ne bőrősödjön.
Felverjük a tejszínt.
A gesztenyét hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémhez, jól átkeverjük. A tejszínt is hozzáadjuk, végül a zselatint hozzáadjuk kb 4 ek forró vízhez, feloldjuk, és azt is a krémhez adjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet, megszórjuk meggyel és 2 dl tejszínt felverünk, azzal bevonjuk.
Egész meggyel díszíthetjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Gesztenyés kocka meggyel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Parasztkrémes
Parasztkrémes

A tésztához valókat összedolgozzuk. Lisztezett gyúródeszkán kétfelé választjuk, és két egyforma lapot sodrunk belőle. Tepsi aljában egyenként 10 perc alatt kisütjük. A tepsit nem k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mindennek a teteje: Citromos panna cotta
Mindennek a teteje: Citromos panna cotta

1. Egy éles késsel vágd csíkokra a citromok héját. Tedd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, forrald fel, szűrd és öblítsd le. Ezt ismételd meg még kétszer. 2. Fac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokoládébomba (sütés nélkül)
Csokoládébomba (sütés nélkül)

Finom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Kókusz krémes ostya szelet
Kókusz krémes ostya szelet

összekeverjük a tejport, vagy a kávékrémport a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. Rárakjuk a margarint kicsit felszelve A kristálycukrot és a vizet sziruppá főzzük. A szirupo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk