menu

Családireceptkönyv.hu

Mindennek a teteje: Citromos panna cotta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A lekvárhoz:
3 citrom
3/4 csésze cukor

A panna cottához:
250 ml teljes tej
4 db zselatinlap
625 ml tejszín
1/2 csésze cukor
1 citrom héja, zöldséghámozóval levágva, a fehér rész nélkül
1 db vaníliarúd és a kikapart magjai
(1 csésze=250 ml)

Elkészítés:


1. Egy éles késsel vágd csíkokra a citromok héját. Tedd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, forrald fel, szűrd és öblítsd le. Ezt ismételd meg még kétszer.
2. Facsarj ki a citromokból 80 ml levet, tedd egy lábosba, add hozzá a cukrot és 60 ml vizet. Melegítsd, hogy a cukor feloldódjon. Add hozzá a leszűrt héjat, és főzd kb. 10 percig, kb. 107 fokosra. Kész a lekvárod.
3. A panna cottához áztasd 10 percig jéghideg vízbe a zselatinlapokat.
4. Közben forrald fel az összes többi hozzávalót. Fedd le, és hagyd állni 10 percig. Szűrd át, forrald fel újra, és olvaszd fel benne a kifacsart zselatinlapokat. Töltsd tálkákba, hagyd lehűlni, és tedd hűtőbe min. 6 órára.
5. Tálalás előtt mártsd a formákat forró vízbe 10-20 másodpercre, aztán fordítsd ki a panna cottát egy tányérra. A tetejére tegyél a citromlekvárból.

Mindennek a teteje: Citromos panna cotta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Tejberizs szelet
Tejberizs szelet

A rizst több vízben megmostam és fel tettem főni a cukros tejben. Itt most nem baj ha túlfőzzük a rizst hiszen a végén úgy is összetörődik amikor a tejszínhabot belekevertjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Kati szelet
Kati szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle. Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos amerikai krémes
Narancsos amerikai krémes

A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, majd a kakaós, sütőporos liszttel. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 C fokon megsütjük. (kb. 20-25 perc)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Éva
Egyszerű krémes
Egyszerű krémes

A kész vajastésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, és két akkora lapra vágjuk, mint a sütőlemez (valamivel nagyobbak lehetnek az összehú­zódás miatt), majd külön-külön megsütjük. A kr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk