•1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
•1/4 tk. őrölt édeskömény (vagy ánizs)
•1/4 tk. őrölt római kömény
•1/4 tk. őrölt szerecsendió
•1/4 tk. őrölt babérlevél
•1/4 tk. őrölt fahéj
•1/2 tk. őrölt bors
•1/2 tk. pirospaprika
•1/2 tk. kakukkfű
•1 tk. szárított bazsalikom
•3 tk. szárított oregánó
•3 tk. só
•3 gerezd fokhagyma
1. Ha nincs előre megfőzött kölesünk fél bögre kölesből, háromszoros vízmennyiséggel 20 perc alatt főzzünk. Lefedve hűtsük ki. Nem baj, ha a kölest kicsit túlfőzzük és ragacsos les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük. A szeleteket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon kérget sütünk nekik, majd félretesszük a húst. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tejet elkeverjük a vaníliás cukorral, majd felforraljuk. Ezután egy kanállal kisebb halmokat s...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. A gombát 1 l langyos vízben áztasd, míg meg nem puhul, a vizet ne öntsd ki, hiszen ez lesz az alaplé. 2. Lábasban melegísd fel a szezámolajat kis lángon, majd add hozzá a leres...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű