menu

Családireceptkönyv.hu

Hat mártás egy alap


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Majonéz-mártás
A majonézhez ízlés szerint tejfölt és tejszínt adunk, majd citromlével, kevés porcukorral, csipetnyi sóval és törött fehérborssal jól kikeverjük.

Tartármártás
Harminc deka majonézt keverőedénybe teszünk, hozzáadunk egy evőkanál mustárt, egy deci tejfelt egy deci kivert tejszínt, egy deci fehér bort, egy fél citrom levét, kevés sót, ízlés szerint porcukrot és habverővel simára keverjük. Halételekhez, tojásételekhez, töltött paradicsomhoz adjuk.

Zöldmártás
Öt deka spenótot megtisztítunk, megmosunk, majd forrásban levő, gyengén sózott vízben megfőzzük. Ha kész, leszűrjük, és szitán áttörjük. Kevés finomra vágott tárkonnyal és petrezselyemzölddel együtt az előre elkészített majonézmártáshoz keverjük.

Fűszeres mártás
A majonézmártást keverőedénybe tesszük, hozzáadunk kevés reszelt vöröshagymát, egy hámozott, finomra vágott ecetes uborkát, kevés petrezselyemzöldjét és metélőhagymát ugyancsak finomra vágva és jól elkeverjük. Ízesítősül egy kanál mustárt, kevés porcukrot, csipetnyi borsot keverünk hozzá. Hideg sültekhez ajánljuk.

Csiki mártás
Öt deka gombát megtisztítunk, megmosunk és gyengén sózott citromos vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, apró kockára vágjuk, öt deka hámozott almával, öt deka céklasalátával és kevés reszelt vöröshagymával együtt az előre elkészített majonézmártáshoz keverjük. Rántott vagy rostonsült halakhoz adjuk.

Curry mártás

A majonézhez joghurt, citromlevet, egy csipet cukrot, sót, curry port, kevés borsot adunk. A hozzávalókat simára keverjük, jól behűtjük. Sült húshoz, halhoz vagy rántott sajthoz kínáljuk.

Mézes-mustáros mártás

mustárból, mézből, majonézből egyforma mennyiséget mérjünk ki - pl 2 evőkanál. Jól keverjük össze. Salátákhoz, húsokhoz is remek!

Hat mártás egy alap

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Smoky blackberry ketchup
Smoky blackberry ketchup

1. Wash the blackberries in a colander under a cold tap, then shake off as much water as you can. Tip them into a large heavy-based stainless-steel (non-reactive) pan or preserving...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Koranyári zöldfűszeres mártogatós
Koranyári zöldfűszeres mártogatós

Elkészítés A zöldfűszereket rusztikusra felvágjuk, a tejfölhöz adjuk, csakúgy, mint az olívaolajat, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. Reszelt citromhéjjal és citromlével í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Habart sóskamártás
Habart sóskamártás

A sóskaleveleket alaposan, több léről átmossuk. A középső, vastag erét a szárával együtt eltávolítjuk. Egy edényben feltesszük főni a vízzel és az olajjal, megszórjuk a sóval és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Avokádókrém
Avokádókrém

Az avokádót megtisztítjuk, villával szétnyomkodjuk. Sózzuk, fűszerezzük, citrommal ízesítjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy a sajtot, és a fokhagymát. Fokhagymás pirítós kenyérre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk