•3-4 evőkanál olaj
•2 vöröshagyma
•1 evőkanál liszt
•1 csokor petrezselyemzöld
•20 dkg gépsonka
•60 dkg sertés borda (karaj)
•10 dkg húsos füstöltszalonna
•4-5 db csemegeuborka
•só, db bors,
•1 teáskanál paradicsompüré
A szalonnát, sonkát, uborkát csíkokra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, zsírjából kivesszük, félre tesszük. Ebbe a zsírba megsütjük a sózott húst, félretesszük és melegen tartjuk. Megpároljuk a kockára vágott hagymát, pecsenyelét készítünk. Rátesszük a paradicsom pürét, és pirítjuk egy kicsit. Liszttel megszórjuk, csontlével ,vagy alaplével felengedjük, kiforraljuk. Beleszórjuk a sonkát az uborkát és a lepirított szalonnát . Összeforraljuk, retrezselyemmel meghintjük, a húst a tálra tesszük , ráhalmozzuk a ragut, és burgonyát adunk mellé.
Elkészítjük a pácot, mindent összekeverünk, és a húsokat beletesszük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára. Ezután a sütőbe tesszük és letakarva megsütjük. Ha kell, a tetejét pirosra sütjük. B...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam) lyukat fúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst megmossuk és felkockázzuk, majd 3-4 percen át pirítjuk a hagymával. Mikor feldobja a lev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű