menu

Családireceptkönyv.hu

Hentes szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•3-4 evőkanál olaj
•2 vöröshagyma
•1 evőkanál liszt
•1 csokor petrezselyemzöld
•20 dkg gépsonka
•60 dkg sertés borda (karaj)
•10 dkg húsos füstöltszalonna
•4-5 db csemegeuborka
•só, db bors,
•1 teáskanál paradicsompüré

Elkészítés:


A szalonnát, sonkát, uborkát csíkokra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, zsírjából kivesszük, félre tesszük. Ebbe a zsírba megsütjük a sózott húst, félretesszük és melegen tartjuk. Megpároljuk a kockára vágott hagymát, pecsenyelét készítünk. Rátesszük a paradicsom pürét, és pirítjuk egy kicsit. Liszttel megszórjuk, csontlével ,vagy alaplével felengedjük, kiforraljuk. Beleszórjuk a sonkát az uborkát és a lepirított szalonnát . Összeforraljuk, retrezselyemmel meghintjük, a húst a tálra tesszük , ráhalmozzuk a ragut, és burgonyát adunk mellé.

Hentes szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ALICA
Ragacsos oldalas recept
Ragacsos oldalas recept

Elkészítjük a pácot, mindent összekeverünk, és a húsokat beletesszük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára. Ezután a sütőbe tesszük és letakarva megsütjük. Ha kell, a tetejét pirosra sütjük. B...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvával töltött szűzpecsenye
Szilvával töltött szűzpecsenye

A sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam) lyukat fúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ínycsiklandó sertéskaraj ragu
Ínycsiklandó sertéskaraj ragu

A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst megmossuk és felkockázzuk, majd 3-4 percen át pirítjuk a hagymával. Mikor feldobja a lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk