menu

Családireceptkönyv.hu

Jóság szelet


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 cs. leveles tészta

1.Krém:
1 ü. meggybefőtt leve,
8 ek. búzadara,
3 el. cukor,

2.Krém:
2 vaníliapuding,
3 ek. cukor,
8 dl tej,
25 dkg margarin, vagy vaj.

Tetejére:
0,5 l tejszín (növényi tejszín nem esik össze)( Hulala)

Elkészítés:


A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk (25x35 cm),és rózsaszínűre sütjük 170 fokon.
Ebből egy lapot úgy sütünk, hogy kockára vágjuk. ( így könnyű lesz szeletelni)
Elkészítjük a meggyes krémet.
A meggybefőtt levében megfőzzük a búzadarát és a cukrot, majd hűtjük.
A meggyet kockára vágjuk, és a krémbe keverjük. Ez a krém, még langyosan kerül az alsó lapra.
8 dl tejben megfőzzük a vaníliapudingot és a cukrot. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, és jó habosra keverjük.
Ez a krém kerül a meggyes krémre.
0,5 l tejszíntkemény habbá verünk és a pudingos krémre kenjük.
Végül rárakjuk a kockára vágott lapokat. porcukorral meghintjük.

Jóság szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
MÉZES KRÉMES KEVERT TÉSZTÁVAL
MÉZES KRÉMES KEVERT TÉSZTÁVAL

A tésztához egy nagy mikrózható tálba beletesszük a margarint, a tejet, a cukrot, a mézet, és mikróban meglangyosítjuk, jól elkeverjük, majd mehet bele a tojás, géppel keverjük tov...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pöstyényi szelet
Pöstyényi szelet

Összedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük. 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül. A krémhez a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar csokoládés sajttorta
csokoládés sajttorta

1. Egy 18-20 cm átmérőjű kapcsos kerek tortaformát kivajazok, sütőpapírral kibélelek. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re). 2. A kekszet krémestül ledarálom. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Képviselőfánk
Képviselőfánk

A vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félreve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk