menu

Családireceptkönyv.hu

csokoládés sajttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(12 szelet)

170 g Oreo keksz (vagy valami olyasmi, akár Pilóta is jó)

40 g vaj

205 g étcsokoládé (70%-os)

675 g krémsajt*

3 db tojás

160 g nádcukor

15 g cukrozatlan kakaópor

a csokoládé ganache-hoz:

70 g étcsokoládé

50 ml habtejszín

a forró áfonyaszószhoz:

100 g áfonya

1 ek cukor
-2 csepp citromlé

Elkészítés:


1. Egy 18-20 cm átmérőjű kapcsos kerek tortaformát kivajazok, sütőpapírral kibélelek. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re).

2. A kekszet krémestül ledarálom. A vajat felolvasztom, és a kekszhez keverem. A tortaforma aljára nyomkodom.

3. A krémsajtot simára keverem, és hozzáadom először a tojásokat, aztán a cukrot, az étcsokoládét, majd az átszitált kakaóport. A formába öntöm, a sütőbe tolom, és 45 percig sütöm. Nem szabad, hogy szilárdra süljön, a közepének remegősnek kell maradnia.

4. Hagyom szobahőn kihűlni, aztán néhány órára hűtőbe teszem.

5. Kiveszem a tortaformából. A tetejéhez a csokoládét apróra vágom. A tejszínt felforralom, a csokira öntöm, és elkeverem. A torta tetejére kenem.

6. Az áfonyát a citromlével és a cukorral felmelegítem, de csak addig, hogy levet engedjen. Tálalás előtt ezt is a torta tetejére teszem.

*Nagyon nem mindegy, hogy milyen krémsajtot használunk a sajttortákhoz. Nyilván a legjobb a Philadelphia, de sok más kenhető krémsajt is szuper ehhez a tortához. Az Aldiban, a Lidlben vagy a Tescóban lehet találni a Philadelhiához hasonló saját márkásakat, már mindegyiket kipróbáltam, mindig sikerrel. Ne használjunk viszont jellegtelen ízű mascarponét, mert nem lesz elég fanyar a tortánk. Egy Camping- vagy Medve-sajt pont az ellenkezője miatt nem megfelelő, mert túl karakteres íze van, ami rossz irányba viszi el a sütit. A megoldás tehát valahol félúton van.

Trükkök, tippek, praktikák:


Félúton: Csokoládés sajttorta forró áfonyaszósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémes
Krémes

Elkészítés: 350 gramm liszt, tojás, só, víz és az ecet keverékéből gyúrjunk egy tésztát, és hagyjuk fél órát hűvös helyen pihenni. A maradék lisztből és a vajból szintén gyúrjunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mákos pudingos sütemény (gm)
Mákos pudingos sütemény (gm)

A tojások fehérjét kemény habbá verjük robotgéppel,majd a cukrot is apránként hozzákeverjük még mindig robotgéppel,ezután a tojások sárgáját egyesével és még mindig nem kapcsoljuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
kardinális
kardinális

33%os tejszínt felverünk keményre 2 dobozzal ,ha kihűlt a tészta megkenjük vele és gyümölcs tetszés szerint mehet rá...aztán összetekerjük és leporcukrozzuk..

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Felhő szelet
Felhő szelet

A tészta elkészítése : A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes, és osszuk két részre. Nyújtsuk ki vékonyra majd lisztezett tepsi hátán kb. 200 fokon, pár perc alatt két lapot s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk