menu

Családireceptkönyv.hu

Kékáfonyás sajttorta (színátmenetes)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 20 cm átmérőjű tortához
az alaphoz:
15 dkg zabkeksz (lehet bármilyen édesebb, teljes kiőrlésű keksz is)
5 dkg őrölt mandula
6 dkg vaj
1 evőkanál barna cukor
a krémhez:
friss kék áfonya (12,5 dkg)
1 evőkanál cukor
50 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt
25 dkg habtejszín felverve
9 zselatinlap
3 evőkanál porcukor
a díszítéshez:
áfonya (elhagyható)




Elkészítés:


A kekszet finomra őröljük, hozzáadjuk a mandulát, a cukrot és az olvasztott vajat. A tortaformába nyomkodjuk a masszát, és hűvös helyre tesszük.
3 zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatunk. Közben főzni kezdjük az áfonyát a cukorral – erre azért van szükség, mert ilyenkor engedi ki a gyümölcs a színét. Amikor a leve már szép lila, és az áfonya is szétesett, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
A tejszínhabot összekeverjük a krémsajttal és a porcukorral. 3 felé vesszük úgy, hogy legyen egy közepes, egy valamivel kisebb és egy kicsit bővebb adag. A legnagyobb krémadag teljesen fehér marad, ezt hűtőbe tesszük. A legkisebb adagba keverjük a kihűlt áfonya nagy részét úgy, hogy sötétlila színt kapjunk. A zselatint kicsavarjuk, és kis lábasban, állandóan kevergetve felolvasztjuk. A lila krémhez keverjük, és a már megdermedt kekszes alapra öntjük. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A közepes adag krémbe annyi áfonyát dolgozunk, hogy a már kész gyümölcsös krémtől világosabb színű legyen. 3 zselatinlapot szintén 10 percre hideg vízbe áztatunk, majd feloldjuk, és hozzáadjuk a világosabb lila krémhez. A tortára öntjük, és ezzel is legalább 1 órát dermesztjük. Végül az imént leírt eljárással a fehér krémhez vegyítjük a maradék 3 zselatinlapot. A kész tortát még legalább 4 óráig hűtjük. Áfonyával díszíthetjük.

Tipp: ha kicsit magasabb tortát szeretnénk, használhatunk kisebb átmérőjű, magasabb tortaformát.

Kékáfonyás sajttorta (színátmenetes)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tízperces kuglóf bögrésen
Tízperces kuglóf bögrésen

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. 3. A fehérjét kemény habbá verjük. 4. A sárgáját és a cukrokat összekeverjük, majd hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Punčové rezy
Punčové rezy

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gréta
Rétes (Mama )
Rétes (Mama )

Fele-fele liszt, ecetes-sós langyos víz. 4 részre osztom. Olajjal megkenem a tetejét és kb 20 percig pihentetem. (Ha visszaugrik a tészta még nem jó.) - Almás mákos A tésztára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

A mézet egy nagy edénybe öntjük a cukorral együtt és elkezdjük felforralni. Ha már meleg, ekkor folyamatosan kevergetjük, mig a cukor teljesen elolvad. A lisztet és a fűszerkeveré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk