Tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg zsír
5 egész tojás
2 dl forró víz
Vaníliakrém
9 tojás
1 l tej
18 dkg liszt
30 dkg cukor
3 csm. Vaníliáscukor
.A forró vízben felolvasztjuk a zsírt.
Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük míg elválik az edény falától.
Tűzről levéve, még forrón egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Zsírozott sütőlapra kis halmokat rakunk, és a tésztát 1 órát pihentetjük.
Forró sütőbe tesszük, 15-20 percig nem szabad megnézni.
Krém
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukor 2/3-át és gőz felett kemény habbá verjük.
A tej 2/3-át a vaníliás cukorral forrni tesszük.
A tojássárgáját elkeverjük a megmaradt cukorral, hideg tejjel és liszttel.
Hozzáadjuk a forró tejhez, és addig főzzük míg elválik az edény falától.
Levéve a tűzről, lassan adagolva hozzáadjuk a tojásfehérjét.
Hideg tálba öntjük és hűtjük.
A megsült fánkokat félbe vágjuk és megtöltjük a kihűlt krémmel.
1. Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük. 2. Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket. 3. A tejes részhez a tejet e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverés után főzzük, utána 5 dkg vajat, és tetszés szerinti ízesítőt adunk hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepessüti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük. A tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport, a többit felforraljuk. Teszünk bele 3-5 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávaló szobahőmérsékletű legyen! A vajat a porcukorral robotgéppel alaposan ki kell habosítani, hogy nagy térfogatú és megfelelő lágyságú legyen! Amikor elkészül a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz