Ebből a mennyiségből 6 db lesz!
35 dkg liszt,
1 teáskanál só,
2,5 dkg puha vaj,
1,2 dkg élesztő,
Pici cukor
1,1 dl tej,
1,1dl víz
Az élesztőt elkeverjük a cukros folyadékkal, a sót a lisztel.
Az élesztős folyadékot hozzáöntjük a liszthez és egyneművé jeverjük. Ezután adjuk hozzá a vajat és jól kidagasztjuk, átgyúrjuk 3s 40 percet pihentetjük.
A megkelt tészát 6 részre osztjuk, (kb 10-12dkg) és gombócozzuk. 15percet hagyjuk pihenni.
Ezután megformázzuk a péksütiket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és fóliával letakarva hűtőbe tesszük 10-12órára.
Reggel a konyhapulton hagyjuk kelni 40 percet.
Közben bekapcsoljuk a sütőt 210 fokra, gőzösre.
Egy kis tálkába tegyünk vizet a sütő aljába.
Ha letelt a kelési idő, lepermetezzük a péksütiket vízzel, és így tesszük a sütőbe.
210 fokon 18-20 perc alatt megsütjük. Figyelni kell, mert minden sütő más!!! Nekem elég a 18 perc!
Miután megsültek, ismét lepermetezzük vízzel!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összedolgozzuk. Készíthetjük kenyérsütőgéppel, konyhai robotgéppel, vagy akár kézzel is. Ha összeállt a tészta, elfelezzük. Az egyiket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKétféleképpen készítettem már el a croissanokat, most azt írom le, amelyik nekem jobban bevált. Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból, a vaj kivételé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHa margarinosan szeretnenk akkor 2-3 dkg margarin, de anelkul is mukodik. Addig dagasszuk mig sima gorcsmentes tesztank nem lesz. A kepen margarin mentes kenyerke van. Elso keles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben keverjük el a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá az 540 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig). 5 percig pihentessük a tésztát, majd...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű