menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszkocka


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


20x25 cm-es tepsihez, 20 darab süteményhez
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 tojás
3 dkg puha vaj
20 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
2 dl tej
1 kisebb citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)

A mázhoz:
22 dkg vaj
18 dkg kristálycukor
8 evőkanál tej
4 evőkanál holland kakaópor
2 teáskanál rum
20 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés:


1. A tésztához habosra keverjük a puha vajat a cukorral (addig keverjük, amíg a cukorszemcsék elolvadnak a vajban), majd hozzádolgozzuk a tojást robotgéppel. Végül belevegyítjük a többi hozzávalót is az alábbi sorrendben: a tejet, a folyékony mézet, a reszelt citrom héját és a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott/lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát! Hagyományos sütőben is süthető.)
2. Ha kihűlt a sütemény, egyenlő kockákra vágjuk.
3. Egy lábasba rakjuk a máz összes hozzávalóját és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve összefőzzük. Elzárjuk alatta a lángot és kb. 10 percig kevergetve kihűtjük egy kicsit, hogy besűrűsödjön - ezáltal jobban beissza majd a sütemény és nem folyik le róla rögtön.
4. A tésztakockákat egyesével villára szúrjuk és megmártjuk a mázban (néhány másodpercre hagyjuk a mázban a tésztákat, hogy jól be tudja inni a finom rumos-kakaós mázat). Majd rögtön meghempergetjük a kókuszreszelékben.
5. Azonnal is fogyasztható, de ha egy picit megdermed a máz a süteményen, még finomabb!

Kókuszkocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsuzsi mézese Újfehértóról
Zsuzsi mézese Újfehértóról

A mézet felmelegítjük, elkeverjük benne a porcukrot. Ha már langyos, belekerül a zsír, tejfel, tojássárga és a fűszerekkel elkevert liszt. 2 órát pihentetjük. ( a tészta elég lágy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ragacsos banános süti karamellszósszal
Ragacsos banános süti karamellszósszal

1. Először is kimérjük a lisztet, beleszórjuk a sütőport, egy kevés sót és félretesszük. 2. Egy keverőtálban habosra verjük a szobahőmérsékletre felengedett vajat egy fél evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Cukkinis sütemény
Cukkinis sütemény

A cukkinit meghámozzuk, kimagozzuk, és lereszeljük. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük (elektromos habverővel kb. 5 perc). A reszelt cukkinit és a többi hozzávalót a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Szivacs sütemény kávékrémmel
Szivacs sütemény kávékrémmel

A tojássárgáját a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Majd hozzáadjuk az átszitált lisztet. Majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérje habot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk