50 dkg sima liszt
20 dkg zsír
25 dkg méz
20 dkg porcukor
kicsi só
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 kávés kanál szódabikarbóna
2 tojás sárgája
1 pohár tejfel (2 dl)
A mézet felmelegítjük, elkeverjük benne a porcukrot. Ha már langyos, belekerül a zsír, tejfel, tojássárga és a fűszerekkel elkevert liszt.
2 órát pihentetjük. ( a tészta elég lágy, sok lisztet NE tegyünk hozzá, mert túl sűrű lesz a süti)
Golyókat formálunk belőle, fehérjével megkenjük, 1/2 diót nyomunk a közepébe.
Sütőpapírral bélel tepsiben világosra sütjük.
A citromfagylaltot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vodkát, az apróra vágott mentát, majd elkezdjük kevergetni, miközben a pezsgővel beállítjuk a krémszerű sűrűséget. Hosszú, véko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sütőport, sót, cukrot a tojással, zsírral és a tejföllel összegyúrjuk. A tészta egyik felét a tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz