4 pohár joghurt, vagy tejföl,de lehet vegyesen is.
Magas zsírtartalmú legyen!
A joghurtot és a tejfölt összekeverjük és sűrű szövésű ruhába öntjük, majd szintén sűrű szövésű szűrőbe tesszük . Hűtőben 3 napig csöpögtetjük, majd kiöntjük tálkába. Minél tovább hagyjuk a szűrőben csöpögni, annál sűrűbb krémesebb lesz az állaga. Használhatjuk piritósra kenve,vagy süteményekbe krémekhez mascarpone vagy vaj helyettt.
Ízesíthetjük sóval borssal, bazsalikommal, snidlinggel, készíthetjük Magyrosra stb...
2 egység szódaport , 1 egység keményítőt és 1 egység és negyed vizet összefőzünk. Ha kicsit kihűlt, kinyújtjuk és kiszaggatjuk mint a tésztát különböző formákra. Csillámporral d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű– A tejszínt lassú tűzön melegítsd fel. Vigyázz, hogy ne kezdjen el forrni. – Vedd le az edényt a lángról, ekkor öntsd hozzá a citromlevet. Néha keverd meg és így hagyd kihűlni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 2 l-es üveget félig töltünk zúzott egressel vagy fehér ribiszkével, és meggyel. A bogyók aránya tetszés szerinti. Leöntjük 1 l hideg vízzel, hozzáadunk 150 g cukrot, az üveg sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a lisztet, a csipet sóval, a csipet cukorral, a kefirrel és az olajjal. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a langyos vizet. A vizet apránként ada...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű