menu

Családireceptkönyv.hu

Krémfehér sajt házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 pohár joghurt, vagy tejföl,de lehet vegyesen is.
Magas zsírtartalmú legyen!

Elkészítés:


A joghurtot és a tejfölt összekeverjük és sűrű szövésű ruhába öntjük, majd szintén sűrű szövésű szűrőbe tesszük . Hűtőben 3 napig csöpögtetjük, majd kiöntjük tálkába. Minél tovább hagyjuk a szűrőben csöpögni, annál sűrűbb krémesebb lesz az állaga. Használhatjuk piritósra kenve,vagy süteményekbe krémekhez mascarpone vagy vaj helyettt.

Ízesíthetjük sóval borssal, bazsalikommal, snidlinggel, készíthetjük Magyrosra stb...

Krémfehér sajt házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karácsonyi díszek ( nem ehető! )
Karácsonyi díszek ( nem ehető! )

2 egység szódaport , 1 egység keményítőt és 1 egység és negyed vizet összefőzünk. Ha kicsit kihűlt, kinyújtjuk és kiszaggatjuk mint a tésztát különböző formákra. Csillámporral d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi mascarpone
Házi mascarpone

– A tejszínt lassú tűzön melegítsd fel. Vigyázz, hogy ne kezdjen el forrni. – Vedd le az edényt a lángról, ekkor öntsd hozzá a citromlevet. Néha keverd meg és így hagyd kihűlni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Vitaminecet
Vitaminecet

Egy 2 l-es üveget félig töltünk zúzott egressel vagy fehér ribiszkével, és meggyel. A bogyók aránya tetszés szerinti. Leöntjük 1 l hideg vízzel, hozzáadunk 150 g cukrot, az üveg sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
58. Virslivel töltött lángos
58. Virslivel töltött lángos

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a csipet sóval, a csipet cukorral, a kefirrel és az olajjal. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a langyos vizet. A vizet apránként ada...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk