menu

Családireceptkönyv.hu

58. Virslivel töltött lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25dkg liszt

cukor
1dl kefir
1ek olaj
1.5dkg élesztő
70ml víz
4db virsli
2ek mustár
3dl olaj a sütéshez
10dkg sajt

Elkészítés:


Egy tálban összekeverjük a lisztet, a csipet sóval, a csipet cukorral, a kefirrel és az olajjal. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a langyos vizet. A vizet apránként adagoljuk hozzá, csak annyi szükséges, amennyit felvesz. Amikor a tésztánk szépen összeállt, akkor 30 percet pihentetjük, hagyjuk kelni.
Belisztezett nyújtódeszkán a tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a virsli méretéhez igazodva 4 db téglalap alakú formára vágjuk. A téglalap alakú tészta közepére hosszában ízlés szerint mustárt nyomunk, ráhelyezzük a virslit, majd a tészta rövidebb oldalait visszahajtjuk úgy, hogy a virsli széleit lefedje. Amikor a két szélét a tésztánknak visszahajtottuk, akkor a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
Az olajat felhevítjük, és közepes lángon megsütjük benne a virslis lángosainkat. Ügyeljünk arra, hogy mindig a hajtás legyen először alul, ezzel biztosítjuk, hogy sütésnél a tésztánk lezáródik, összesül. A lángosokat 1,5 percig süssük oldalanként, és mind a négy oldalát körbe sütjük. Ne legyen túl erős a láng, mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe a tésztánknak.
Sütés után reszelt sajttal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KUBU- az üvegbe zárt napfény
KUBU- az üvegbe zárt napfény

A megtisztított sárgarépát felcsíkozzuk,vagy aprózzuk. A lehető legvékonyabbra,hogy könnyen átpuhuljon. Amint puhul,mehet hozzá a többi meghámozott gyümölcs. Teljesen puhára főzz...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diabetikus epres jégkása
Diabetikus epres jégkása

Az epret összetörjük villával, vagy leturmixoljuk. Hozzáadjuk az édesítőszerrel felforralt vizet, miután kissé kihűlt. Jól összekeverjük a citromhéjjal. Fagyasztóba tesszük. Hagyj...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Húsos kaszinótojás
Húsos kaszinótojás

1. a párizsit a hagymával ledaráljuk 2. a főtt tojást félbevágjuk és a tojássárgájákat villával összetörjük egy másik tálban 3. a összes hozzávalót egybeöntjük és összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Melinda
domaca nutela
domaca nutela

U veliku posudu stavite 5 manjih žlica kakaa u prahu, nekoliko žlica bijelog brašna, 200 g šećera u prahu i 200 g lješnjaka. Sve sastojke dobro promiješajte, pa kada dobijete kompa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk