1,5 kg sárgarépa,
2 kg savanykás alma (idared)
2 citrom leve,
4 narancs leve,
0,5 kg cukor,
1 csipet só,
késhegynyi borkénpor,
csipet citromsav
Az almát és a répát megtisztítjuk, feldaraboljuk és külön edényben bő vízben megfőzzük .Ha megfőtt, leturmixoljuk, összeöntjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót a borkén kivételével. Egyet forralunk rajta, és most tegyük hozzá a borként. Még melegen üvegekbe töltjük. Ha kihűlt hűvös helyen tároljuk.
Ebből a mennyiségből kb 10 liter lesz! Nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
Egészségetekre!!
-fel liter sima vodka...Bodza virág 10-12 db...szépen csak a virágot vágtam bele rá ment a vodka és lezártam a teraszon melegen 10 napon hagyom...akkor egy cukorból és vízből sziru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diólikőr elkészítése azzal kezdődik, hogy zöld diót szedünk a fáról, majd alaposan megmossuk, felhúzunk egy gumikesztyűt (ezt tessék komolyan venni, mert annyira megfogja az embe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFőzz le 8 teáskanál ömlesztett teát 1,5 l vízben egy fazékban. Ezután tisztítsd meg és vágd fel az almát, körtét, narancsot és citromot. Tedd a fazékba és főzd alacsony lángon nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa 2 személyre csinálod, kb. 4 dl tejjel kezd. Tegyél bele 4 púpozott kanál holland kakaóport, kb. 5 szegfűszeget, 4 nagyobb fahéjdarabkát, és kb. 2 vagy 3 púpozott kanál b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű