30 dkg liszt,
20 dkg ráma,
10 dkg p.cukor,
1 citrom héja,
2 -4 vaníliáscukor,
1/2 sütőpor
1 tojás
A liszttel elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a rámával és a többi anyaggal egyneművé gyúrjuk.
Kinyújtjuk, és egyenlő arányban szaggatunk sima, illetve lyukas formát.
180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, baracklekvárral összeragasztjuk, és porcukorral megszórjuk.
Nem szabad sokáig sütni, mert hamar kiszárad, és nem puhul be. A tészta ne kapjon színt, maradjon világos!!!
Ebből a tésztából készül a vaníliás karika is, de azt vastagabbra sodorjuk Ennek az alját csokiba mártjuk. Ugyan az a tészta, de egész más íz!
A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Linzer tésztát gyúrunk belőle. (Késes robotgépben i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon egyszerű dolgunk lesz, csak keverjünk mindent össze, és 180 fokon tűpróbáig süssük őket. Ez nagyjából 30 perc lesz, szóval nyugodtan igyunk meg közben közösen egy teát, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1.A Ramát a cukorral és a tojással habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a többi összetevőt, a sorrend mindegy. Csak arra figyeljünk, hogy a lisztet kell utoljára hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű