menu

Családireceptkönyv.hu

Málnás mandulás torta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
Két egész tojás
60g darált mandula,
60g darált dió,
100g porcukor,
25g liszt
2 tojásfehérje,
50g kristálycukor,
25g olvasztott vaj !!

Krém.
3tojássárgája,
200ml tej
100g cukor,
1/2 kiskanál vanilia,
250g mascapone,
250ml tejszin,
7g zselatin,
30ml hideg viz,
ez a krém!!!

Málna zselé.
400g fogyasztott málna,
70ml víz,
150g cukor,
1 kiskanál keményítő,
8g zselatin,
30ml hideg viz!!!

Díszítés. Fehér csoki, málna

Elkészítés:


Málnazselé
Először a málnazselét készítjük el. A málnát, vizzel cukorral alacsony lángon főzzük. Ha megfőtt, átszűrjük, hogy a magoktól meszabaduljunk. A keményítőt oldjuk fel egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a málnához. addig keverjük (főzzük) míg elkezd sűrűsödni. A zselatint hideg vízzel feloldjuk,majd a málnához keverjük. Sütőpapírral bélelt tálcára öntjük a zselé 2/3-át (24x24cm) majd 1 órát hűtjük.
Tészta:
A tészta hozzávalóiból mandulás piskótát sütünk. 2 lapot, 24x24cm. 15-20 perc alatt megsül.
Krém:
A cukrot, tejet, tojássárgáját feltesszük főni. Lassú tűzön folyamatos keverés mellet addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Tűzről levéve hozzá adjuk a vanília kivonatot. Félre tesszük.
A zselatint hideg vízben oldjuk fel. A tejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a tojásos krémmel, végül a mascarponéval. Ezután belekeverjük a feloldott zselatint.
A krémet három tészre osztjuk.
Az alsó piskóta lapra kenjük a krém 1/3-át, erre tesszük a málnazselét. Ismét krém, piskóta, krém.
Végül a félretett málnazselét folyósra olvasztjuk, (de nem melegre!) és a krémre öntjük.
Tetejét egész málnával és fehércsokival díszítjük.

Málnás mandulás torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Répatorta Earl Gray teával és dióval
Répatorta Earl Gray teával és dióval

Egy mozsárban törjük meg a tealeveleket. Tegyük egy bögrébe. Forrázzuk le,hagyjuk állni 30 percig. Tegyük egy tálba a száraz hozzávalókat,keverjük össze. Öntsük egy másik tálba a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Somlói torta
Somlói torta

Recept kb. 24 cm-es formához: 3 féle piskóta tészta, diós, kakaós, sima: 3 tojás, 3 dgk liszt, 3dkg cukor A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd habkanállal b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Charlotte torta
Charlotte torta

Szitáld a porcukrot egy tálba, add hozzá az egész tojásokat, és verd fel gépi habverővel. Amikor habosodik, mehet hozzá a vaníliaaroma, majd a forró víz, és keverd még egy-két perc...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Maronette
Maronette

1. 4 tojás sárgáját habosra keverünk 1/2 csomag vaníliás cukorral és 12 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverünk 2 szelet reszelt csokoládét, 10 dkg gesztenyepürét, 5 dkg liszttel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk