menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyesmákos, túrós meggyes rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
1 diónyi olvasztott zsír
1 tojás
1 teáskanál ecet (10 %-os)
250 ml langyos víz
csipet só

Elkészítés:


A liszteket összekeverjük, közepébe mélyedést teszünk. Ide tesszük az olvasztott zsírt és tojást, ezzel összekeverjük. A langyos vízbe tesszük a sót és az ecetet, majd apránként adagoljuk a liszthez. Közben gyúrjuk össze. Amikor a tészta összeállt, akkor kényelmesebben dagaszthatjuk ha a tálból kitesszük és a gyúró deszkán Kb. 15 percig dagasztjuk, míg a tészta szép hólyagos, ruganyos nem lesz és a kezünkhöz sem ragad. A tésztát két felé vesszük és kigömbölyítjük. Zsírral/olajjal bekenünk bekenünk, rátesszük a tésztákat, majd megkenjük a tetejüket is. 20 percig pihentetjük. Akkor a jó tészta, ha az ujjunkat belenyomva benne marad a nyoma. Lábassal, vagy tállal letakarjuk.
A tészta kinyújtása/húzása következik. A konyhaasztalt egy tiszta abrosszal/lepedővel leterítjük és jól megszórjuk liszttel. Az egyik tésztát kivesszük az asztal közepére tesszük és elkezdjük kézzel kilapogatni, majd alányúlva óvatosan a kezünkkel kihúzni. Ne ijedjünk meg, ha kiszakad, mert úgy is feltekerjük Addig húzzuk a tésztát, míg nagyon vékony, átlátszó lesz. A vastag széleit levágjuk. Lehet tölteni !
A töltelék tetszés szerinti. Itt aztán lehet variálni ! Kinek mi a kedvence ! A rétestésztát befröcsköljük olajjal/zsírral, - Fontos ! a rétes szereti a zsiradékot - majd a tölteléket rátesszük. Feltekerjük, ha túl hosszú lenne, tehát nem fér a tepsibe, akkor méretre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, - én nem használok a réteshez, mert a hagyományos vas tepsikhez nem kell !!!! A tetejét is megkenjük olajjal/zsírral/vajjal majd 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, míg szépen megpirul a tészta.

Meggyesmákos, túrós meggyes rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Sárgabarackos túros habos sütemény
Sárgabarackos túros habos sütemény

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. fél órára a hűtőbe tesszük. (Ha a tészta morzsalékos, adjunk hozzá pici tejet) A krémhez a túrót tegyük nagy keverőtálba, villával tö...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Panna Cotta meggyszósszal
Panna Cotta meggyszósszal

Először a krémet készítettem el. A zselatint elkevertem a nyírfacukorral, vaníliával. A tejet, tejszínt felforraltam, majd hozzákevertem a zselatinos cukrot, levettem a tűzhelyről...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos túrós tekercs
Pudingos túrós tekercs

Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Lekváros gombóc
Lekváros gombóc

A krumplit megfőzzük héjában vagy hámozottan, ki hogyan szereti. Krumplinyomón áttörjük, és az étolajjal elkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet és a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk