menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos túrótorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (26 cm):
Piskóta:
2 tojás
100 g cukor + 40 g a habba
155 g liszt
20 g kakaó
75 ml tej
75 ml olaj
8 g sütőpor

Túrókrém:
500 g túró
250 g cukor
100 g fehér csokoládé
5 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
0,5 dl narancslé
10 g zselatin
1 dl víz

Narancszselé:
2,5 dl narancslé
8 g zselatin

Csokoládékrém:
180 g étcsokoládé
1,5 dl habtejszín
37 g vaj

Díszítés:
0,5 dl habtejszín
1 ek cukor
50 g csokoládé
kandírozott narancs

Elkészítés:


A piskótához minden hozzávalót készítsünk elő: 
A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 
A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). 
Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 20 percig. (TŰPRÓBA!)
Ha kihűlt a piskóta, tegyük vissza a tortakarikát.
A túrókrémhez a túrót a cukorral törjük össze.
Kavarjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét.
A habtejszínt kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
Forgassuk a túróhoz.
Adjuk hozzá a narancslevet, és forgassuk össze.
Osszuk két egyenlő részre.
0,5 dl forró vízben olvasszunk fel 5 g zselatint.
Adjunk hozzá pár kanál krémet, és kavarjuk csomómentesre, majd öntsük a krémhez, és forgassuk össze.
Öntsük a piskótára, és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
A narancszseléhez a forró narancsléhez adjuk hozzá a zselatint, és kavarjuk csomómentesre.
Majd öntsük a megdermedt túrókémre, és tegyük hűtőbe 1 órára.
A másik réteg túrókrémhez 0,5 dl forró vízben olvasszunk fel 5 g zselatint.
Adjunk hozzá pár kanál krémet, és kavarjuk csomómentesre, majd öntsük a krémhez, és forgassuk össze.
Öntsük a megdermedt narancszselére, és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
A kockára tört csokoládéra öntsük rá az olvasztott vajat és a forró tejszínt, hagyjuk pár percig hűlni, majd kavarjuk csomómentesre.
Öntsük a túrókrémre, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
A díszhez a csokoládét egyenletesen kenjük el a sütőpapíron, szórjuk meg kandírozott naranccsal, vágjuk fel, majd hagyjuk visszadermedni.
A tortát óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát.
A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd kanalazzuk a torta tetejére.
Minden habra tegyünk egy-egy csokoládé háromszöget.

Narancsos túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
Szihaz Liv csoritortája/Raw,vegán,paleo
Szihaz Liv csoritortája/Raw,vegán,paleo

Az alsó réteg darált dió, mandulaliszt, némi aprószemű kókuszreszelék, és áztatott-kinyomkodott datolya. A középső réteg 2 érett banán, kb 10 dkg kesudió, olyan 50 g folyékony kóku...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ünnepi csokoládés mandula torta
Ünnepi csokoládés mandula torta

Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát. Egy lábasban megolvasztjuk az étcsokit. Hozzáöntjük a cukrot, és elkeverjük. Három percig melegítjük, közepes hőfokon, majd hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokoládés sajttorta vörösboros körtével
Csokoládés sajttorta vörösboros körtével

Hozzávalók: 5-6 db körte, nem túlérett, inkább kemény 2 ek nádcukor fűszerek: fahéj,szegfűszeg, kardamom, fekete bors 1 db kis narancs 1 üveg vörösbor A körtét előző nap páro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lila,fekete formatorta- erdeigyümölcs,oroszkrém
Lila,fekete formatorta- erdeigyümölcs,oroszkrém

A lila szín: Rózsaszín massza és kevés Wilton lila A krémek elkészítését lásd : egyéb ételeknél

Elkészítési idő: min 10 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk