menu

Családireceptkönyv.hu

Petrezselyem szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g édes – savanykás alma,
50 – 70 g zöldpetrezselyem,
2 evőkanál olaj,
1/2 kiskanál só,
3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál víz.

Elkészítés:


Készítsünk egy szószt amely nagyon finom, aromás és bármilyen hús, hal vagy zöldség mellé felszolgálhatjuk és csak néhány hozzávalóra van szükségünk az elkészítéséhez.
Tisztítsuk meg az almát, távolítsuk el a
magházat is és szeleteljük fel, majd tegyük egy tálba a megtisztított fokhagymával együtt. Öntsük hozzá az olajat és a vizet, majd adjuk hozzá a sót, keverjük össze alaposan, és pépesítsük. Adjuk hozzá a felaprított zöldpetrezselymet. Jó étvágyat!

Petrezselyem szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokipuding
Csokipuding

A keményítőt, a cukrot és a kakaóport kikeverjük kb. 150 ml tejjel, majd ezt hozzáöntjük a melegedő tejhez, végül forrásig hevítjük. Ekkor levesszük a tűzről és kevergetés mellett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Barnamártás
Barnamártás

4 evőkanál olajon 3 csapott evőkanál kristálycukrot pár perc alatt rozsdabarnára pirítunk, de vigyázzunk, nehogy megégjen. 2 sárgarépát és 2 gyökeret, meg egy kis darab zellert m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ketchup - Limara
Ketchup - Limara

A hagymát finomra vágtam és kevés olajon megpároltam. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, átkevertem, majd ment az edénybe a darabokra vágott paradicsom, paprika, cukor, ecet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Besamel mártás
Besamel mártás

A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett apránként h...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk