44dkg liszt,
44 g p.cukor,
3,5 dkg vaj,
2 kis tojás sárgája,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
1,5 vaníliáscukor,
1/2 citrom héja,
1/2 narancs héja
Krém:
5 dl tej,
2 vanília puding,
2 van.cukor,
2 ek.cukor,
Kalácstésztát dagasztunk.Mikor duplájára kelt 20 felé osztani kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és 3-mat csavarunk rajta.Tepsire rakjuk megkenni tojással és 30 percet kelesszuk.180 fokon sütjük.
KRÉM: 5 dl tej ,2 vaníliás puding ,2 van .cukor ,2 ek cukor .megfôzzuk a pudingot mikor kihűlt fél vajjal habosra keverjük.A kalácsokat mikor megsült kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtöltjuk a kémmel.Porcukorral megszórjuk.
Az élesztőt felfuttatom, lágy kelt tésztát készítek. Letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kisodrom, majd derelyeszaggatóval csíkokat vágok. Kéztörlő papír gurigáját ket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a bejgli töltelékét kell elkészíteni. A vizet a narancssziruppal feltesszük a tűzhelyre, majd az összes fűszert beletesszük a cukorral és a mézzel együtt. Mikor forrni kez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a tojással és a zsírral, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű