50 dkg liszt,
30 dkg ráma,
2 tojás sárgája,
2 dl tejföl,
2 dkg só,
3 dkg élesztő,
30 dkg sajt.
1 dl tejfölben felfuttatjuk az élesztőt.
A vajat, lisztet, sót, 15 dkg reszeltsajtot, a tojás sárgáját jól összegyúrjuk, pihentetjük kb 1 órát.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, derejevágóval felcsíkozzuk. Egész tojással lekenjük, reszeltsajttal megszórjuk. Világos sárgára sütjük.
A sajt és zsemlemorzsa kivételével egy tálban keverj mindent össze. Formálj kis korongokat, kettő közé rakj egy sajtdarabot töltelékként. Forgasd zsemlemorzsába, majd olajozott tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. A tészta hozzávalóihoz hozzáadjuk az élesztőt, és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne leg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű