2 doboz olajos tonhalkonzerv
só
bors
citromlé
majonéz
1 kis fej lilahagyma
1-2szelet pritaminpaprika
A tonhalakat lecsepegtetem, villával összetöröm, ha nagyobb darabokban van.A lilahagymát és a pritaminpaprikát apró kockára vágom, majd hozzáadom a halhoz. Sózom, borsozom, meglocsolom kevés citromlével, majd annyi majonézzel keverem el, amitől kenhető krém lesz belőle. Ennyi. Paradicsom mindenképpen jár mellé. természetesen friss kenyér is.
Egy kevés tejfölt is lehet tenni bele.
A halat előkészítjük, szeleteljük és sózzuk, borsozzuk. A kukoricalisztet összekeverjük a pirospaprikával és ebbe forgatjuk bele a halszeleteket. A gyökeret felaprítjuk és párolóed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat felcsíkozzuk, és elkészítjük a sörtésztát. A lisztbe belekeverjük a tojást, majd addig öntjük hozzá a hideg sört, amíg sűrű tejszín állagú nem lesz. Ebben mártjuk meg a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lazacot sózzuk, borsozzuk. A csípős dijoni mustárt kikeverjük a nádcukorral és alaposan bekenjük vele a lazacszeleteket. Egy teflon tepsiben 220 fokos sütőben 15 percig grillezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pitéhez Egy mély tálba öntjük a lisztet, sót, fehérbort. Langyos vízben feloldjuk az élesztőt, a többi hozzávalóhoz öntjük, elkezdjük gyúrni a tésztát. Apránké...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű