1 réteg:
30dkg darált keksz(1-2ek a tepsi aljába)
5dkg vaj
5dkg porcukor
2 réteg:
5-6ek sárgabaracklekvár
3 réteg:
25dkg túró
4ek porcukor
2cs vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
4 réteg:
2cs vaníliás puding
5ek cukor
8dl tej
5 réteg:
3,5 dl tejszínhab(hulala)
Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy tepsit (38×22)megszórunk száraz keksszel (ha szeleteljük így nem ragad le)és a masszánkat eldolgozzuk egyenletesen rajta,jöhet a következő réteg egy vékony sárgabarack lekvár,erre egy tejszínes túrós réteg,a túrót a cukrokkal összekeverem,majd a kemény habbá vert tejszínhabot összeforgatom a túrós krémmel,a negyedik réteg egy főzött vanília pudingos krém(az eredeti recept hideg puding krémmel készült,de én főzöttet szoktam használni),a legfelső réteg egy kemény habbá vert tejszínhab,lehetőleg olyat használjunk aminek van tartása,végül a tetejére csokoládét reszelek.
Tényleg egy nagyon könnyen elkészíthető.és egy finom sütemény,úgy szerintem valóban finomabb,ha egy vékony könnyű kakaós piskótát sütünk alá,de így is tökéletes:-)
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet,kókuszreszeléket,sütőport. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket előkészítjük és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük és a tepsit kicsit kivajazzuk. Azután csak beleszórjuk a hozzávalókat ré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű