1.5 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
125 g búzaliszt (BL55)
4 gerezd fokhagyma
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
só
bors - fekete (őrölt)
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.
Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.
Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.
.A szalámit a felvágott és megpirított szalonna zsírjában megpirítjuk. A csíkokra vágott hagymát, keverjük bele. Ha megpároltuk a hagymát öntsünk bele egy-két bögre vizet és addig...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Tepsibe fektetjük, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majoranná...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA nokedlit elkészítjük. A liszthez adjuk a tojásokat, a sót, és lassan adagolva a vizet. A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Lobogó vízben kifőzzük a nokedlit és lecsöp...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű