10 db tojás
50 dkg étcsoki
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
A vajat, a csokit gőz fölött megolvasztjuk, a tojássárgáját a porcukorral felverjük, majd összekeverjük a két alapot, ha a csokis krém már langyos.
A fehérjét cseppnyi sóval felverjük. Óvatosan összevegyítjük a krémmel. Közepes méretű tepsiben,180 C-os sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Érdemes kipróbálni kandírozott narancshéjjal is.
A rizsből a tejjel és ízlés szerinti cukorral tejberizst készítünk, majd, amikor sűrűsödik, beleolvasztjuk a vaj at is, és teljesen kihűtjük. A citrom héját lereszeljük, levét kif...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűFelverjük a habtejszínt jó keményre. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét valamint a porcukrot, majd az így kapott krémet összeforgatjuk a tejszínhabb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. 30 dkg liszt, 15 margarin, 4 tojás sárgája, pici só, 2,5 dkg élesztő, amit 1 dl tejben és egy pici cukorban felfuttatok. 2. Ezt kézzel jól összedolgozzuk. 3. Utána egy kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A puha margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. 2. Hozzákavarjuk egyenként a tojássárgájákat, felváltva apránként a lisztet meg a tejet, a liszttel elke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű